Skip to main content
InvestirInvestissements hôteliers

Pourquoi investir dans des chambres d’hôtel ?

Investir dans des chambres d’hôtel : le concept

 

Wel, we merken momenteel dat er 295 miljoen euro op de Belgische spaarrekeningen staat. Concreet wil dat zeggen dat er heel wat mensen te kampen hebben met het probleem dat hun geld enerzijds niet belegd is, maar anderzijds dat ze koopkracht verliezen door inflatie. Hoe lossen mensen zo’n problemen op? Door te investeren.

 

U kunt dit op meerdere manieren doen. Enerzijds kunt u kiezen voor aandelen, anderzijds voor zaken zoals Whiskey. Een groot deel van de mensen kiest ervoor om te investeren in vastgoed. Nu de laatste groep die voor vastgoed kiest om hun beleggingen te doen, doet dat voor kapitaalbehoud, maar ook voor rendementen.

 

Nu, wat het hotelconcept heel speciaal maakt, is voornamelijk het feit dat er heel weinig factoren zijn die de rendementen van uw vastgoed kunnen schaden. De meest gekende problemen bij klassiek vastgoed die uw rendementen kunnen schaden zijn dingen zoals: een wanbetaler, leegstand, schade, renovatiekosten, noem maar op! Deze zaken willen telkens zeggen dat de investeerder zelf opnieuw geld gaat moeten leggen om zijn investering te beschermen. Nu, hoe het effectief zit met een hotelconcept en wat investeren in hotelkamers zo speciaal maakt, is dat u volledig wordt afgeschermd van al die zaken die aan uw rendementen kunnen vreten.

 

Stel nu inderdaad dat er schade wordt aangetroffen aan uw hotelkamer, dan kunnen wij dit onmiddellijk gaan debiteren van de creditkaart van de eindgebruiker. Concreet wil dit zeggen dat de investeerder nooit zelf geld zal moeten ophoesten door schade aangerokken door derden. Anderzijds zijn dingen zoals leegstand onmogelijk in een hotelconcept, want u draait eigenlijk niet mee afhankelijk van uw specifieke verhuur van uw eigen hotelkamer, maar u draait mee in de totaliteit van de bezetting van het hotel. Concreet wil dit zeggen dat u altijd van inkomsten geniet, of uw hotelkamer nu wel of niet verhuurd is. Een laatste geval zijn wanbetalers. Een heel gekend fenomeen in het klassieke verhuurkader. Het is vanzelfsprekend dat bij investeren in hotelkamers dit opvangt op een heel simpele manier, want de betaling wordt vooraf gedaan. Dus het is eigenlijk onmogelijk om een huurder te hebben die zijn huur niet betaalt.

Commencer à investir dans des chambres d’hôtel ? Découvrez le dernier projet en date, le Mövenpick Brussels Airport, ici.

Leave a Reply