Skip to main content

Investeren in

hotelkamers

Vastgoed, maar dan zonder wanbetalers, schade en alle andere kopzorgen

INVESTEREN IN HOTELKAMERS

Het concept

Investeren in hotelsuites of hotelvastgoed. Het concept is eenvoudig. Een hotel wordt opgesplitst in een mede-eigendom. In plaats van een volledig hotel te bezitten, investeert u als particulier of vennootschap via een notariële akte in een hotelsuite en daarbij een gedeelte van het restaurant, wellness en fitness. Op die manier kunnen hotelgroepen sneller bouwen.

U deelt in ruil mee in de totaliteit van de winst. Veel vastgoedinvesteerders maken de keuze voor hotelvastgoed. Dit omdat de professionele beheerder al het werk op zich neemt. Hierdoor worden investeerders niet belast met schadegevallen, klusjes, leegstand, wanbetalers, het zoeken van huurders, plaatsbeschrijvingen en andere verhuurperikelen.

Meer informatie

Waarom investeren?

6 voordelen van investeren

in hotelkamers

Er zijn verschillende redenen om in hotelvastgoed te investeren. Zo is hotelvastgoed vaak heel toegankelijk qua prijs. Een hotelkamer met toebehoren zal ruimschoots onder de prijs van een appartement of woning liggen. Bovendien geniet u andere voordelen die we hieronder gestructureerd opsommen.

Zorgeloze investering met professioneel beheer

De hotelbeheerder is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer, de verhuur en het onderhoud van de kamer. Hierdoor dienen investeerders niet bezig te zijn met de operationele taken die er zijn bij de verhuur van klassiek vastgoed. Dit bespaart zowel zorgen en tijd.

Zekerheid dankzij samenwerking met een internationale merknaam

‘A brand is a promise.’ Vooraleer een internationale speler een merk op een hotel plakt gaat dit eerst vooraf aan een uitgebreid marktonderzoek. Indien er meer twijfels zijn over de slaagkansen van bezetting wordt meestal de mogelijkheid van gegarandeerd rendement gegeven. Indien men objectief kan aantonen dat de slaagkansen zeker zijn delen eigenaars vaak mee in de reële winsten. Hoe hoger het segment hoe hoger de overnachtingsprijzen en daarmee het rendement.

Uniek fiscaal voordeel dankzij BTW recuperatie

Een investering in hotelvastgoed kenmerkt zich vaak door BTW recuperatie. Dit kan zowel als particulier als vennootschap. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Stijgende vraag, dalend aanbod

In de kernsteden en economische knooppunten is er momenteel sprake van een verouderd hotelpatrimonium. Gezien er in het verleden geen rekening werd gehouden met structurele renovaties worden heel wat hotels gesloopt en herbouwd als appartementen. Intussen stijgt jaar na jaar de vraag naar hospitality en business overnachtingen.

Inflatiebestendig vastgoed

Vastgoedinvesteringen, inclusief hotelkamers, kunnen fungeren als een bescherming tegen inflatie. Terwijl de prijzen stijgen, kunnen de huurinkomsten en de waarde van het vastgoed over het algemeen ook toenemen. Zo werden de overnachtingsprijzen het afgelopen jaar met maar liefst meer dan 11% geïndexeerd. Een hotelkamer biedt op die manier een goede bescherming voor uw koopkracht.

Eigen gebruik

Vaak is er bij een hotelinvestering de mogelijkheid om tegen een beperkte kost ook zelf gebruik maken van die hotelkamer. Professionele beheerders met een groot netwerk bieden daarbij vaak ook een korting aan tot 40% in andere hotels. U kan dus ook zelf genieten van uw investering.

Bekende merken

Franchisepartner Accor

Accor, de Europese marktleider in hospitality, beheert wereldwijd 5.300+ hotels in 100 landen. Met merken als Sofitel, Novotel, Pullman, Mercure en ibis, biedt de groep een uitgebreide keuze. Met meer dan 230.000 werknemers wereldwijd, profiteren zakelijke reizigers en loyale klanten bij Accor van diverse voordelen bij Mövenpick.

Accor logo
Verschillende brands Accor
Het marketing team
Marketing team

Een unieke beleving

Een van de grootste uitdagingen in de hospitality is om een blijvend cliënteel te creëren. Gasten die terugkeren zijn een standvaste basis voor de uitbating. Door een persoonlijke band met de hotelgast op te bouwen, zorgen we ervoor dat we altijd ‘top of mind’ blijven.

Interviews

Exploitant aan het woord

Pieter Debree CEO BCH
Pieter Debree

CEO BCH

BCH is een overkoepelend orgaan dat gespecialiseerd is in de uitbating van Belgische hotels, gefranchised door Accor. BCH heeft een bewezen ervaring en baat momenteel 10 hotels uit.

Onze projecten

Interesse?

Wilt u investeren in een eigen hotelkamer?

Hotel

Mövenpick Brussels Airport
Vanaf € 219.000

Zekerheid van opbrengsten

Een innovatief
poolsysteem

In hotelvastgoed wordt er met een poolsysteem gewerkt. Daarbij kopen verschillende investeerders één of meerdere units aan binnen het complex. De totale opbrengsten van alle kamers worden gelijkmatig verdeeld onder de mede-eigenaars.

Geen last van leegstand

Al de opbrengsten van de kamers komen in een spreekwoordelijke pot terecht en worden gelijkmatig verdeeld onder alle investeerders.

Meerdere bronnen van inkomsten

Verhuur van de kamer, ontbijt, extra services op de kamer, producten uit de Mövenpick-shop, verhuur van seminarieruimtes, drankenverkoop in de bar, zakenlunches, …

Uitbater als partner

Concreet betekent dit dat de exploitant dezelfde belangen heeft als de investeerder: zoveel mogelijk rendement behalen.

Locatie is alles

Keuze van de locatie

Een locatie met economische groei

Kies locaties met een stabiele of groeiende economie; deze stimuleren zakelijke reizen en toerisme, wat gunstig is voor hotelbeleggingen. Sterke economische groei in een regio kan tot een toename van vraag leiden, waardoor het aantal overnachtingen en ook de verhuurprijs stijgt, met meer opbrengsten voor de investeerders als gevolg.

Marktvraag en concurrentie

Analyseer de marktvraag naar hotelaccommodaties en de concurrentie in de regio. Hiervoor kan beroep gedaan worden op professionele studiebureaus zoals MKG. Een tekort aan bepaalde overnachtingstypes of een gebalanceerde vraag- en aanbodsituatie kan leiden tot hoge bezettingsgraden en tarieven, met goede opbrengsten als gevolg.

Regio met groeipotentieel

Overweeg investeringen in opkomende markten of regio’s met groeipotentieel. Heeft u weet van een groot aantal geplande investeringen in de buurt, nieuwe ontwikkelingen of infrastructuurwerken? Dan kunnen deze locaties een hoger langetermijnrendement bieden.

Kaart België

ibis De Panne

ibis Styles Nieuwpoort

ibis budget Oostende Airport

Mercure Oostende

ibis Styles Bredene

ibis De Haan

ibis budget Blankenberge

Mercure Blankeberge

ibis Styles Zeebrugge

ibis budget Knokke

Novotel Ieper

ibis Styles Kortrijk

Holiday Inn Brussels – Schuman

Mövenpick Brussels Airport

ibis Styles Diegem

ibis Waver

INVESTEREN IN HOTELKAMERS

Het concept

Investeringen in hotelkamers, ook wel bekend als hotelvastgoed of hotelkamerbeleggingen, zijn een steeds populairdere vorm van vastgoedinvestering. Het concept is eenvoudig: in plaats van een volledig hotel te bezitten, investeren particulieren in individuele hotelkamers binnen bestaande hotels of in nieuwe hotelprojecten. Deze kamers worden meestal beheerd en geëxploiteerd door een professionele hotelbeheerder.

Meer informatie

Heeft u interesse?

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of een afspraak inplannen?