Skip to main content

Leer ons kennen

Missie en visie

Fjord Real Estate Development legt de nadruk op stedelijke inbreidingsprojecten, met een specifieke focus op het nieuw leven inblazen van historisch waardevolle locaties. Dit realiseren we door diverse functies in één project te verenigen en de exploitatie volledig in eigen beheer te nemen. Onze benadering richt zich niet alleen op de herontwikkeling van gebouwen maar ook op het herstellen van de verbinding met de rijke geschiedenis van de locatie.

Unieke architectuur Mövenpick Brussels Airport

Hoe gaan we te werk?

Onze aanpak

Eerst uitbater, dan ontwikkelaar

Fjord RED treedt altijd op als professionele uitbater. We starten altijd bij objectieve studies om de correcte locatie de juiste bestemming te geven. We gaan dan ook enkel en alleen voor een projectlocatie waar er voldoende vraag naar is. Een geslaagd gebouw is een gebouw waar mensen met plezier willen vertoeven. Dit kunnen projecten zijn met korte termijnverhuur zoals hotels, business flats of rotatieparkings. Op middellange- en langetermijnverhuur richten we ons op studentenhuisvesting, startersflats en wooneenheden met sociaal verhuur. Centraal staat uiteindelijk altijd de beleving van de eindgebruiker. Een tevreden eindgebruiker zorgt uiteraard voor een geslaagde uitbating. Dat brengt tevreden investeerders met zich mee.

De uitbating doen we op dagelijkse basis in eigen beheer. Dit op basis van decennialange ervaring. Onder het motto ‘a brand is a promise’ wordt telkens nauw samengewerkt met internationaal bewezen partners zoals Accor.
Bouwen als uitbater is dus steeds bouwen voor de eindgebruiker.

Democratiseren van projecten

Projecten met een centraal beheer zijn vaak in handen van één speler.
Fjord RED stelt dergelijk exploitatievastgoed open voor particuliere vastgoedinvesteerders. De uitbater sluit gelijktijdig met de aankoop van het vastgoed een contract af met deze particuliere investeerder. Naast de meerwaarde van een professionele uitbating wordt de particuliere investeerder ook notarieel eigenaar van de constructie. In tegenstelling tot fondsen en aandelen genieten investeerders hierdoor mee van de tastbare voordelen die vastgoed kunnen bieden, zijnde eigendomsrecht en inflatie. Om de winstverdeling correct te laten verlopen, verdeelt de uitbating het totale resultaat over alle mede-eigenaars. Investeerders investeren dus naast vastgoed ook in een bedrijf met professionele uitbating die zorgt voor tewerkstelling.

Het totaalconcept van een constructie

Om de eindgebruiker een zo aangenaam mogelijke ervaring te bieden, ligt de nadruk bij Fjord RED op een kwalitatief gebouw. Hier wordt niet bespaard op materialen en details die de beleving optimaliseren. Om deze reden wordt er steeds gekozen voor een stijlvol en tijdloos ontwerp. Het bouwteam werkt vanaf dag één aan een totaalconcept, functioneel en aangenaam, gericht op potentieel diverse invullingen in de toekomst.

Inbreiding van bestaande kernen

Wie houdt niet van een aangename leefomgeving? Daarom is respect voor bestaande open ruimtes een essentiële kernwaarde voor Fjord RED. We engageren ons om erfgoed niet verder te betonneren. Als ontwikkelaar wil het bedrijf principieel geen nieuwe groene ruimtes buiten bestaande kernen aansnijden, verkavelen of verharden. Fjord RED opteert om gedateerde bouwprojecten te slopen en bestaande locaties kwalitatief op te waarderen. Deze bestaande locaties krijgen met andere woorden een tweede leven. Dit zowel op functioneel als architecturaal vlak.

Impact op het milieu

Duurzaam en energievriendelijk

Bij Fjord RED omarmen we duurzaamheid in elk aspect van onze projecten. We investeren in geothermie voor energie-efficiëntie en hebben hoogwaardige bouwkwaliteit als onze kernwaarde. Onze gebouwen zijn ontworpen met oog voor het milieu, en we zetten in op laadpalen en andere groene initiatieven. Zo creëren we niet alleen leefbare ruimtes, maar ook een duurzame toekomst voor onze bewoners en het milieu.

Betonnen gevelgordijnen Mövenpick Brussels Airport

Dit zeggen zij over ons

Onze klanten

Projectontwikkelaar met 47 jaar ervaring

Wie zijn wij?

Sinds 1976 excelleert Fjord RED in hoogwaardige vastgoedprojecten op prominente locaties. Onze focus? Investeerders tevredenstellen door duurzame en rendabele investeringskansen te bieden. Bij Fjord RED ervaren investeerders een persoonlijke service vanaf het eerste contact tot de professionele uitbating van het vastgoed. Met een team van ervaren professionals streven we naar investeringen die niet alleen waarde creëren, maar ook bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ontdek de kracht van investeren met Fjord RED.

32

Vaste medewerkers

47

Jaar ervaring
Gevelelementen Mövenpick Brussels Airport
Mathieu Vancanneyt, zaakvoerder Fjord RED
Mathieu Vancanneyt

Oprichter Fjord RED

Al van jongs af aan was het mijn doel om iets tastbaars te creëeren of mee te helpen creëren. Volgens mij halen de meeste mensen voldoening uit het maken van iets, of dat nu een kast of een gebouw is. Iets scheppen, dat was mijn droom.

Interviews

Bouwheer en uitbater aan het woord

Pieter Debree CEO BCH
Pieter Debree

CEO BCH

BCH is een overkoepelend orgaan dat gespecialiseerd is in de uitbating van Belgische hotels, gefranchised door Accor. BCH heeft een bewezen ervaring en baat momenteel 10 hotels uit.

De personen achter Fjord RED

Het team

Benieuwd naar de verschillende teams achter Fjord RED?
Bekijk ze hier!