Skip to main content

Investeren in expatverblijven

Haal extra opbrengsten uit de verhuur van tijdelijke huisvesting voor expats
Mövenpick Brussels Airport - long stay verblijven voor expats

Mövenpick living: long stay

Het concept

‘Long stay’ verblijven zijn appartementen en studio’s voor tijdelijke verhuur aan expats. Sinds 2014 stijgt de vraag naar verblijven met tijdelijke verhuur, tussen drie nachten en twee maanden, onafgebroken. Dit blijkt ondermeer uit de voorstudie maar ook uit gesprekken met verschillende internationale merken zoals Marriot, Hilton en Radisson. Deze laatsten stellen vast dat er momenteel in de regio geen aanbod is in het premium segment.

Door de appartementen en studio’s te koppelen aan hoteldiensten en faciliteiten, respectievelijk roomservice, wasdienst, linnenservice, restaurant, fitness en wellness biedt Mövenpick Living een zorgeloos verblijf aan zijn expats. U investeert dus in een appartement gekoppeld aan een professionele hotelservice.

Meer informatie

Waarom long stay?

Uitstekend alternatief voor klassiek vastgoed

Een investering in long stay verblijven doet men vaak om de nadelen van klassieke verhuur te vermijden. Bij klassieke verhuur staat u zelf voor alles in. Het zoeken van een huurder, tijdsintensieve administratieve opvolging, mogelijke wanbetalers, slijtage en schadegevallen. Long stay verblijven bieden net zoals klassieke appartementen de zekerheden van vastgoed. Dit echter in combinatie met volledige ontzorging. U geeft namelijk het beheer in handen van een professionele partner. Daardoor hoeft u niet zelf op zoek te gaan naar huurders.

Dankzij het poolsysteem en renovatiefonds hoeft u ook geen rekening te houden met verlies van inkomsten door leegstand, wanbetalers of schadegevallen.

Meer informatie
Unieke, surrealistische hotelkamers Mövenpick

Onze projecten

Interesse?

Investeren in een eigen expatverblijf voor extra verhuuropbrengsten?

Expatverblijven

Mövenpick Living – Zaventem
Vanaf € 242.000

Huurderspubliek en potentieel

Verhuur aan verschillende doelgroepen

NAVO en Defensie

NAVO en Defensie beleven met een personeelsbestand van ruim 8.500 vaste medewerkers nieuwe hoogdagen. Mövenpick speelt daarop in dankzij de onmiddellijke nabijheid en een divers kameraanbod, geschikt voor hogere kaders. Deze klanten zoeken naar accommodaties waar ze op middellange termijn kunnen verblijven en ook een volledige service krijgen. Denk aan extra’s als een was- en strijkdienst, verse maaltijden en een wellnessruimte om na een lange werkdag heerlijk uit te rusten.

Luchthavencrews en groepen

Heel wat stakeholders zoals Lufthansa, Air Canada, Fly Emirates en Qatar Air-ways zijn bekend met de kwaliteit van Mövenpick. Dankzij het diverse aanbod van ‘short stay’ tot ‘long stay’ verblijven en faciliteiten als een restaurant, fitness, wellness en crew lounge, voldoet Mövenpick aan alle hedendaagse eisen om het luchthavenpersoneel in de watten te leggen. Af en toe worden er ook vluchten afgelast, waardoor luchtvaartmaatschappijen een partner met voldoende kamers zoeken om passagiers eenmalig een overnachtingsplaats te bieden. Hoewel Mövenpick Brussels Airport nog niet officieel geopend is, is er op dit moment al vraag naar overnachtingen voor piloten.

Multinationals en eurocraten

In de Europese hoofdstad zijn dagelijks talloze belangenorganisaties actief. Multinationals geven al geruime tijd de voorkeur aan de noordrand van Brussel voor hun zakelijke activiteiten, vanwege de fiscaal voordelige bouwtarieven. Deze trend zet zich voort in de toekomst, met maar liefst 274.000 vierkante meter aan geplande kantoorontwikkelingen. Het hotel beschikt over een unieke conferentieruimte voor 120 personen, die opdeelbaar is in zes verschillende flexibele compartimenten, waarmee het een extra troef in handen heeft.

Particulieren

Voor toeristen die een vroege vlucht geboekt hebben en graag stressvrij in de buurt van de luchthaven willen verblijven, is de welbekende ‘Park-Sleep-Fly’ formule ideaal. Niet alleen Belgen maken gebruik van deze formule. Ook steeds meer reizigers uit onze buurlanden vertrekken immers vanuit Zaventem. Een ander type hotelgasten binnen deze categorie zijn reizigers op doorreis, die op Brussels Airport een tussenstop maken. Daarbovenop zijn er jaar na jaar steeds meer toeristen die een bezoek brengen aan de middeleeuwse Belgische steden.

Diverse bezoekersstromen

Bij vastgoedinvesteringen draait alles om locatie. Voor een weloverwogen keuze is grondig onderzoek van de locatie essentieel. Vertrouw op studies en gegevens die het potentieel van de locatie aantonen, zoals demografie, economische groei, voorzieningen en markttrends. Dit is zeker ook het geval wanneer je gaat investeren in long stay verblijven.

Een gunstige locatie kan leiden tot hogere huurinkomsten, waardestijging en lagere leegstand, en biedt bescherming tegen marktvolatiliteit. Kortom, locatieonderzoek met data-gedreven inzichten vormt de basis voor een succesvolle vastgoedinvestering.

De belangrijkste factor

Keuze van locatie

Bij vastgoedinvesteringen draait alles om locatie. Voor een weloverwogen keuze is grondig onderzoek van de locatie essentieel. Vertrouw op studies en gegevens die het potentieel van de locatie aantonen, zoals demografie, economische groei, voorzieningen en markttrends. Dit is zeker ook het geval wanneer u gaat investeren in long stay verblijven.

Een gunstige locatie kan leiden tot hogere huurinkomsten, waardestijging en lagere leegstand, en biedt bescherming tegen marktvolatiliteit. Kortom, locatieonderzoek met data-gedreven inzichten vormt de basis voor een succesvolle vastgoedinvestering

Meer informatie
Mövenpick Brussels Airport uitzicht

Heeft u interesse?

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of een afspraak inplannen?