Skip to main content

Investeren in parkings

De betaalbare vastgoedinvestering
Parking 21 onder Mövenpick Brussels Airport
Parking 21 Brussels Airport

INVESTEREN IN PARKINGS

Het concept

Wat houdt een investering in een rotatieparking juist in? Net zoals u in klassiek vastgoed kunt investeren, kunt u ook investeren in een rotatieparking. U koopt de parkeerplaats met het oog op de verhuur ervan. Investeren in een rotatieparking betekent uiteraard niet dat u het volledig parkeerterrein koopt. De meeste investeerders kopen een pakket van een aantal beschikbare parkeerplaatsen. Dat maakt de investering laagdrempelig, wat ook beter in hun budget past.

Meer informatie

Waarom investeren?

Voornaamste redenen om te investeren in parkings

Geen onderhoud, geen zorgen

Wat denkt u dat het meeste onderhoud vergt: enkele parkeerplaatsen of een appartement? Juist ja… U hoeft dus nooit tijd of moeite in uw investering te steken, maar kan er toch op rekenen dat die altijd perfect verzorgd is. Dankzij de professionele uitbating hoeft u ook nooit zelf op zoek te gaan naar huurders of gebruikers. Investeren in parkings is daardoor nog voordeliger: u spaart niet enkel geld, maar ook energie.

Lagere instapprijs dan bij klassiek vastgoed

Investeren in vastgoed is altijd een veilige en stabiele keuze, maar u moet wel heel zeker zijn van je keuze. U heeft namelijk een flink bedrag nodig om te investeren in vastgoed, dat bovendien lange tijd in het pand blijft zitten. Bij een investering in parkings kan een veel lagere instapkost u al een mooie opbrengst opleveren. Zo heeft u alle voordelen van een investering in vastgoed, maar met een beperkt instapbudget.

Geen problemen uit het klassieke vastgoed

Rotatieparkings bieden diverse voordelen voor vastgoedeigenaren. Ten eerste minimaliseren ze het risico van wanbetaling, omdat betaling vooraf verplicht is. Daarnaast is schade aan het vastgoed vrijwel onbestaand, in tegenstelling tot klassiek vastgoed. Verder kunnen eigenaren zich beschermen tegen renovatiekosten door jaarlijks bij te dragen aan een reservefonds. Het poolsysteem voorkomt leegstand en verlies van opbrengsten, waardoor het een aantrekkelijke investeringsoptie is.

Locatie is alles

Keuze van locatie

De ideale locatie om te investeren in parkings kan variëren afhankelijk van uw doelstellingen en de specifieke marktomstandigheden. Hier zijn enkele overwegingen om de beste locatie voor uw investering in parkings te bepalen:

Stedelijke gebieden

Investeren in parkings in stedelijke gebieden kan aantrekkelijk zijn vanwege de hoge vraag naar parkeergelegenheid. Zoek naar steden met een groeiende bevolking, zakelijke activiteit en beperkte beschikbare parkeerplaatsen.

Toeristische bestemmingen

In toeristische bestemmingen zijn parkeerplaatsen vaak zeer gewild. Bezoekers hebben behoefte aan veilige parkeerfaciliteiten, vooral in de buurt van populaire attracties, stranden of historische plaatsen.

Openbaar vervoerknooppunten

Parkeerplaatsen in de buurt van openbaar vervoerknooppunten, zoals treinstations, busstations en luchthavens, zijn vaak waardevol vanwege de vraag van forenzen en reizigers.

Elektrische laadpalen Parking 21

Wat brengt de toekomst voor de investeerders?

De toekomst van rotatieparkings

Het toekomstpotentieel van investeringen in parkings blijft gunstig, vooral in een tijd van voortdurende verstedelijking en mobiliteitsveranderingen. Parkings bieden een stabiele inkomstenbron, omdat de vraag naar parkeergelegenheid constant is, en hun waarde kan stijgen in stedelijke gebieden waar parkeerruimte schaars is.

Bovendien kunnen technologische innovaties en de groeiende focus op duurzaamheid de efficiëntie van parkeerbeheer verbeteren en nieuwe kansen bieden voor investeerders. Denk hier zeker ook aan de elektrificatie van het wagenpark, waardoor meer en meer parkings infrastructuurwerken zullen moeten ondergaan en een upgrade krijgen om aan de huidige marktsituatie te voldoen.

Meer informatie

Helaas!

Momenteel zijn alle mogelijkheden om te investeren in parkings uitverkocht. Ontdek de andere investeringsmogelijkheden op ons overzichtspagina.