Nieuwe investeringsopportuniteit! Vanaf € 167.500

BXLKot

Maak kennis met BXLKot, een nieuwe investeringsopportuniteit in studentenvastgoed in de grootste studentenstad van België, Brussel.

BXLKot staat garant voor een eenvoudige, veilige, zorgeloze en rendabele vastgoedinvestering.

Studentenstudio's BXLKot

Brussel is de grootste studentenstad van België

Reeds 122.500 studenten in 2024, tegen 2030 telt Brussel een 162.500 studenten

Groot tekort aan kwalitatieve studentenkoten

Momenteel een tekort van meer dan 10.000 koten.

Bron: brik.be

Mogelijkheid tot eigen gebruik voor uw (klein)kinderen

Tal van gemeenschappelijke studie en ontspanningsruimtes met studentenfitness

Strategische ligging

Rechtover Erasmus Hogeschool en RITCS Brussel en op 5 minuten van Brussel-Zuid

Veilige en zekere huuropbrengsten

Danzkij een conventie met de ULB en de professionele uitbater

Duurzaam en langetermijn

Dankzij de toepassing van geothermie, zonnepanelen en wateropvang wordt er gestreefd naar een EPC A+ label

Gratis infobrochure

Meer weten?

Graag meer info over dit overgebleven mogelijkheden, de werking en de opbrengsten? Vul dan nu het formulier in en ontvang een gratis infobrochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

BXLKot

Het project

Tegenover de Erasmushogeschool in Brussel verrijst binnenkort ‘BXLKot’, een gloednieuw complex met 30 studentenkamers, 81 studentenstudio’s, 3 gezamenlijke dakterrassen, een fitnessruimte en 7 gemeenschappelijke buitenruimtes.

We richten ons voornamelijk op het aanbieden van ruime en comfortabele studentenverblijven, elk met een eigen badkamer en zelfs een kitchenette. Dit nieuwbouwproject is een antwoord op het groeiende tekort aan hoogwaardige studentenhuisvesting in Brussel, en het biedt tevens een uitstekende investeringskans.

Dankzij de nabijheid van maar liefst 10 verschillende campussen van hogescholen en universiteiten, bent u verzekerd van een vlotte verhuur. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw kot of studio tijdelijk niet te verhuren, maar deze te laten betrekken door uw zoon, dochter of kleinkind.

Meer informatie

30

Studentenkamers

81

Studentenstudio’s (kitchenette en eigen badkamer)

7

Collectieve ruimtes

1000

Aan dakterrassen

Niet zomaar een studentenkot

Faciliteiten

BXLKot beschikt over 7 verschillende studie- en ontspanningsruimtes. Daarboven kan je eveneens genieten van de frisse lucht op een van de drie groene, ruime terrassen. Voor de sportieve studenten is er een fitness aanwezig in het gebouw en kan je bovendien jouw fiets veilig stallen in de ruime fietsenberging. Aan het gebouw zijn er ook nog 29 parkeerplaatsen voorzien.

Meer informatie

Ontdek het project

Animatievideo

Ontdek de omgeving

10 campussen in 3 km

Verken de uitzonderlijke locatie van studentenresidentie BXLKot, strategisch gesitueerd recht tegenover de Erasmushogeschool in Brussel, met meer dan 10 campussen van verschillende hogescholen en universiteiten binnen een straal van slechts 3 kilometer. Deze nabijheid tot diverse campussen onderstreept de aanzienlijke vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting in dit bruisende academische centrum.

Wat betreft toegankelijkheid, bevindt BXLKot zich op slechts 200 meter van Metrohalte Delacroix en slechts 270 meter van halte Jacques Brel. Dit betekent dat u in enkele minuten naar het Brussel-Zuid station kunt reizen, dat fungeert als een belangrijk knooppunt en toegangspoort tot de rest van België.

Heeft u interesse?

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of een afspraak inplannen?

Een opportuniteit in Brussel

Investeren in studentenkoten

Het tekort aan studentenkoten in Brussel is al geruime tijd een zorgwekkend probleem. Dit probleem wordt veroorzaakt door verschillende factoren:

Toename van het aantal studenten

Brussel is de thuisbasis van verschillende universiteiten, hogescholen en andere onderwijsinstellingen, zowel nationaal als internationaal. Het aantal studenten in de stad is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, wat heeft geleid tot een grotere vraag naar studentenhuisvesting.

Internationale studenten

Brussel trekt een aanzienlijk aantal internationale studenten aan vanwege de aanwezigheid van Europese instellingen en multinationale bedrijven. Deze studenten hebben vaak specifieke behoeften en vereisen accommodaties die geschikt zijn voor hun verblijf. Daarbovenop is Brussel ook één van de enige plaatsen waar hoger onderwijs in 3 talen wordt gegeven: Nederlands, Frans en Engels.

Lange vergunningsduur

Brussel staat bekend als stad met één van de langste vergunningstermijnen. Gemiddeld duurt het 8 jaar om een vergunning te krijgen voor nieuwbouw in Brussel. Daarbij geldt ook dat ze graag de voorkeur geven aan betaalbaar en kwalitatief wonen. Hierdoor worden sneller woningen en appartementen vergund ten opzichte van studentenhuisvesting.

Verouderd aanbod

Veel bestaande studentenhuisvesting in Brussel is verouderd en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en comfortnormen, wat de vraag naar modernere voorzieningen vergroot.

Hoge huurprijzen

De huurprijzen in Brussel zijn vaak hoog, en dit kan het voor studenten moeilijk maken om betaalbare accommodatie te vinden. Zo tekenent 50% van de studenten direct in na een eerste bezichtiging van een studentenkot, uit schrik om nadien geen meer te vinden.

10.000 koten te kort

Momenteel kampt Brussel met een tekort van 10.000 studentenkoten. Overheidsstudie Kotkompas becijferde dat dit tekort zal toenemen in 2030 wordt tegen een tekort van 20.000 à 40.000 studentenkoten.

Heeft u interesse?

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of een afspraak inplannen?