Skip to main content

Investeren in nieuwbouwappartementen

Aantrekkelijke optie voor zowel bewoners als investeerders
Luxeappartementen aan het water
Ruime en lichtrijke studentenstudio's

Een toekomstbestendige vastgoedinvestering

Waarom nieuwbouw?

Nieuwbouwappartementen bieden vaak aanzienlijke voordelen ten opzichte van bestaande appartementen. Daardoor zijn ze zowel voor eigen bewoning als investering een aantrekkelijke optie. Koper van nieuwbouwappartementen kiezen voor veiligheid en een berekende investering. Nieuwbouwappartementen hebben minder onderhoud nodig dan oudere woningen.

Als eigenaar hoeft u zich geen zorgen te maken over renovaties en reparaties. Ze voldoen ook vaak aan de nieuwste bouw- en veiligheidsnormen, wat gemoedsrust biedt. Bovendien kan u ook rekenen op energie efficiëntie. Dat vertaalt zich in een positieve EPC score. Minder energiekosten en akoestisch comfort gegarandeerd.

Daarnaast kunnen nieuwbouwappartementen gunstiger zijn vanuit financieel oogpunt. U geniet immers van de tienjarige aansprakelijkheid, tal van garantieperiodes en mogelijke belastingvoordelen. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor zowel bewoners als beleggers op zoek naar een solide en toekomstbestendige vastgoedinvestering.

Meer informatie

De beste keuze is

Waarom liggen nieuwbouwappartementen best in de markt?

Hoge huurprijs

Bij nieuwbouwappartementen kunt u alvast rekenen op een huurprijs die 10 tot 20% hoger ligt dan bij een bestaand appartement. De zekerheid van geen renovatiekosten en hogere huren maakt nieuwbouw interessant voor investeerders. Unieke zichten, zoals zicht op water en groen bieden een extra stimulans voor de huurprijs.

Energie-efficiëntie

Nieuwbouwappartementen worden vaak uitgerust met de nieuwste voorzieningen en technologie. Zo kan u inschrijven op geothermie waardoor u via een warmtepomp koeling en warmte uit de aardschil onttrekt. Let wel op dat u eigenaar bent van de geothermie en geen esco. Een esco rekent immers hoge onderhoudskosten. Een eigen geothermisch systeem zorgt voor lagere energiekosten. Het maakt een nieuwbouwappartement nog voordeliger voor eigen bewoning als verhuur gezien men lagere energierekeningen heeft. Dit kan een sterke verkoopargument zijn en kan ook huurders aantrekken die op zoek zijn naar kostenbesparingen op de lange termijn.

Lagere onderhoudskosten

Nieuwbouw vereist doorgaans minder direct onderhoud in vergelijking met oudere gebouwen. Hierdoor bespaart u als eigenaar geld en tijd die anders zou worden besteed aan reparaties en renovaties. Dit betekent ook dat huurders minder vaak last zullen hebben van storingen of onderhoudswerkzaamheden.

Moderne voorzieningen

Nieuwbouwappartementen worden vaak uitgerust met de nieuwste voorzieningen en technologieën. Dit omvat zaken als energie-efficiënte verwarming en koeling, moderne keukenapparatuur, en slimme huisautomatiseringssystemen. Deze moderne voorzieningen zijn aantrekkelijk voor huurders en kunnen helpen om een hogere huurprijs te rechtvaardigen

Garanties en kwaliteit

Nieuwbouwappartementen worden wettelijk verplicht geleverd met een garantie door de bouwheer en aannemer. Dat biedt gemoedsrust aan zowel eigenaren als huurders. De garanties dekken doorgaans belangrijke structurele elementen en voorzieningen in het gebouw.

Aantrekkelijke uitstraling

Het moderne ontwerp en de afwerking van nieuwbouwappartementen kunnen huurders aanspreken. Ze zijn vaak ruim en licht, beschikken over terrassen en hebben een eigentijdse esthetiek. Wanneer u op plan koopt kan u bovendien zelf het interieur volledig bepalen.

Minder concurrentie

Nieuwbouwappartementen hebben doorgaans minder concurrentie op de verhuurmarkt, omdat er minder eenheden beschikbaar zijn. Dit kan uw kansen vergroten om kwalitatieve huurders aan te trekken en uw huurinkomsten te optimaliseren.

Onze projecten

Interesse?

Wilt u investeren in een nieuwbouwappartement?

Nieuwbouwappartementen

Appartementen met zicht op het water
Coming soon

Check zeker deze zaken

Waarop moet u letten?

Grootste meerwaarde

Op de appartementenmarkt zijn er verschillende factoren die op lange termijn de grootste meerwaarde kunnen bieden. Een van de meest bepalende elementen is de locatie van het appartement. Investeringen in gebieden die gunstig gelegen zijn ten opzichte van voorzieningen, openbaar vervoer, scholen en werkgelegenheid hebben de neiging om een constante vraag te behouden en resulteren vaak in waardestijgingen.

De kwaliteit en de conditie

Deze zaken spelen een cruciale rol. Nieuwbouwappartementen of gerenoveerde eenheden zijn vaak aantrekkelijker voor huurders en kopers en behouden hun waarde beter. Energie-efficiëntie is een opkomende waardeverhogende factor, met groeiende aandacht voor energiezuinige woningen vanwege stijgende energieprijzen en milieuoverwegingen.

Trends en innovaties

Demografische trends, innovaties in technologie, de verhuurbaarheid van eenheden en lokale ontwikkelingen en infrastructuur spelen ook een rol in het potentieel voor waardestijging op de appartementenmarkt. Het is verstandig om bij investeringen in vastgoed rekening te houden met deze factoren en gedegen marktonderzoek uit te voeren. Houd in gedachten dat vastgoedinvesteringen doorgaans op de lange termijn gericht zijn, en waardestijgingen na verloop van tijd kunnen plaatsvinden.

Heeft u interesse?

Meer weten over de verschillende mogelijkheden of een afspraak inplannen?