Opstart van Mövenpick Brussels Airport
Bert Degryse heeft de leiding over de opstart en opening van het Mövenpick Brussels Airport hotel, een rol die hij met vol enthousiasme vervult na een indrukwekkende carrière van 16 jaar binnen de Accor-groep. De eerste tien jaar werkte hij voor Accor zelf, waarbij hij voornamelijk actief was in de drie Accor hotels in Brugge. Daarna maakte hij de overstap naar de Belgische kust, waar hij zijn tweede opening realiseerde met het ibis budget hotel bij de luchthaven in Oostende. Na die succesvolle lancering leidde hij vijf jaar lang het Mercure hotel in Oostende. Nu staat hij voor een nieuwe uitdaging: het openen van het Mövenpick hotel bij Brussels Airport.
Momenteel vervult Bert een zeer veelzijdig takenpakket. Hij zet het hotel commercieel in de markt, voert actief saleswerk uit en prospecteert bedrijven. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de werving van personeel en de onderhandelingen met leveranciers. Administratieve taken zoals het hotel verkoopbaar stellen via verschillende kanalen en het doen van aankopen behoren ook tot zijn taken. Zijn doel is om een der deze dagen een General Manager te vinden die met hem meeloopt, zodat die persoon de nodige kennis van het gebouw en de technieken kan opdoen voor een soepele overgang.
De expertise en ervaring van Bert Degryse zorgen ervoor dat de opening van het Mövenpick Brussels Airport hotel in goede handen is. Zijn uitgebreide takenpakket en grondige kennis van de hotelsector maken hem de ideale persoon voor deze uitdagende rol!
Prospectie en samenwerking
Het Mövenpick Brussels Airport hotel heeft zich actief gericht op het leggen van contacten met bedrijven in verschillende zones om contracten af te sluiten voor overnachtingen en andere diensten. De regio werd grondig geanalyseerd en opgesplitst in vijf specifieke zones voor gerichte prospectie.
Zone 1: Keibergpark
Die zone rondom het Mövenpick hotel, bekend als het Keibergpark, herbergt tal van bedrijven die geïnteresseerd zijn in overnachtingen. Veel van die bedrijven hebben buitenlandse kantoren, waardoor er regelmatig internationale bezoekers zijn die een overnachtingsplek zoeken na hun kantoorbezoek in Zaventem.
Zone 2: Luchthaven/Zaventem
De luchthavenzone is een belangrijke focus, waarbij zowel de bemanningen van passagiers- en vrachtvluchten als de vele bedrijven op de luchthaven worden benaderd. Die zone is momenteel verzadigd met viersterrenhotels die verouderd zijn, met uitzondering van het Sheraton en Crown Plaza. Mövenpick biedt een upgrade in het upscale segment met unieke faciliteiten zoals een panoramisch dakrestaurant, sauna en hammam, laadpalen en een shuttledienst.
Zone 3: NAVO
Hoewel de NAVO een uitdagende markt is om binnen te dringen, vertrouwt Mövenpick op de sterke connecties van de Accor-groep om daar succes te boeken.
Zone 4: Europese wijk
De Europese instellingen, zoals de Europese Commissie, vormen een andere belangrijke zone. Hier richt Mövenpick zich op langdurige samenwerkingen voor overnachtingen van medewerkers en bezoekers.
Zone 5: Bedrijven in Brussel
Binnen Brussel zelf zijn er vele bedrijven met een aanzienlijke expatpopulatie, wat mogelijkheden biedt voor long-stay arrangementen.
Door die gerichte benadering en differentiatie in faciliteiten, zoals het panoramisch dakrestaurant en de wellnessmogelijkheden, weet Mövenpick Brussels Airport zich te positioneren als een aantrekkelijke keuze voor zowel zakelijke reizigers als bedrijven.
Synergie tussen Accor, BCH en Mövenpick Brussels Airport
Bert Degryse profiteert van de uitgebreide ondersteuning van zowel de Accor-groep als Belgian City Hotels (BCH) bij het benaderen en contracteren van bedrijven voor het Mövenpick Brussels Airport hotel. Dankzij de vele keyaccountmanagers en gewone accountmanagers van Accor, die actief zijn in alle sectoren, heeft Bert toegang tot een breed netwerk van grote bedrijven die al onder contract staan bij Accor. Het is een kwestie van de juiste connecties leggen en Mövenpick Brussels Airport opnemen in de jaarlijkse contracten van deze bedrijven.
Belgian City Hotels biedt daarbij extra ondersteuning met hun marketing- en salesafdeling, die helpt bij het netwerken en het contacteren van bedrijven. Bert heeft al verschillende cold calls gedaan, eerst bij bedrijven in het Keibergpark en later bij bedrijven verder weg. Binnenkort staat er een blitzactie gepland waarbij ze ongeveer vijftig bedrijven bezoeken, folders uitdelen en een klein aandenken geven om interesse te wekken voor het nieuwe hotel.
Die inspanningen hebben al geresulteerd in enkele afgesloten contracten, zowel met key accounts van Accor zoals Deloitte, KPMG en Toyota, als lokaal met Hertz in het Keibergpark. Hoewel er al veel contacten zijn gelegd met luchthavencrews, zijn er nog geen contracten getekend vanwege de vaak lagere budgetten van die crews. De focus ligt momenteel op corporate gasten die hogere prijzen kunnen betalen. Mochten er echter crews zijn met hogere budgetten, dan worden zij zeker niet geweigerd en krijgen zij ook een contract aangeboden. Airlines zoals KLM en Air France, die premium viersterrenhotels prefereren, zijn bereid iets meer te betalen en zijn eveneens key accounts van de Accor-groep.
Dankzij de synergie tussen Accor en BCH, en de strategische aanpak van Bert, staat Mövenpick Brussels Airport sterk in de markt en is het klaar om zakelijke gasten en bedrijven uit verschillende sectoren aan te trekken
Openingsnacht
Het hotel is tijdens de eerste dagen van de opening volledig geboekt door een groot evenementenbureau dat een groots feest in Brussel organiseert. Die succesvolle start onderstreept het potentieel van Mövenpick Brussels Airport als een aantrekkelijke locatie voor zowel zakelijke als privé-evenementen, en belooft veel goeds voor de toekomst.
Prijzen van het Mövenpick Brussels Airport Hotel
De prijszetting van het Mövenpick Brussels Airport hotel varieert afhankelijk van de maand en de drukte. In november liggen de gemiddelde prijzen rond de 180-190 euro per nacht. Voor december stijgen de prijzen een beetje, naar een gemiddelde van 190-200 euro per nacht, vanwege de verhoogde vraag tijdens de kerstperiode en vakantie.
Op weekdagen zijn de prijzen traditioneel hoger, wat atypisch is voor toeristische bestemmingen, maar passend voor de luchthaven en Brussel, die drukker bezocht worden door zakelijke reizigers. In het weekend, wanneer de bezetting doorgaans lager is, richt het hotel zich actief op touroperators om de kamers te vullen en zo de bezettingsgraad hoog te houden. Die flexibele prijsstrategie zorgt ervoor dat het Mövenpick Brussels Airport hotel zowel zakelijke als toeristische gasten optimaal kan bedienen.
Heeft u interesse om te investeren in een hotelkamer bij Mövenpick Brussels Airport? Neem dan zeker hier een kijkje!