Skip to main content
Mövenpick historiek

Inleiding

Mövenpick Hotels & Resorts is een van ’s werelds meest gerenommeerde luxehoteluitbaters. Sinds de oprichting in 1973 breidde het bedrijf haar internationale aanwezigheid in zeer grote mate uit. Vandaag beheert het meer dan 20.000 kamers in meer dan 82 hotels in Afrika, Azië, Europa en het Midden-Oosten, verspreid over 24 verschillende landen

Met ambitieuze plannen om haar aanwezigheid over deze continenten verder uit te breiden en 125 panden te exploiteren, wil Mövenpick in staat zijn om in de toekomst te kunnen concurreren met de allergrootsten. Sinds september 2018 maakt het deel uit van de Europese marktleider Accor met meer dan 4.500 hotels in 100 landen wereldwijd. Samen zijn ze goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard euro.

Het wereldwijde personeelsbestand van 16.000 professioneel opgeleide werknemers handhaven de traditionele Zwitserse waarden van Mövenpick continu, waardoor de 7,5 miljoen gasten die jaarlijks bij ons logeren altijd de beste zorg krijgen.

Geschiedenis

Mövenpick werd in 1947 door de Zwitser Ueli Prager in Zürich opgericht. De eerste zaak die Prager opende was echter geen hotel, maar wel een restaurant met de naam Mövenpick. Toen Prager in een restaurant in Zürich aan het nadenken was over een naam voor zijn unieke restaurant, plukte plots een meeuw middenin haar vlucht een stuk eten uit de lucht. Het tafereel fascineerde Prager, die Duits als moedertaal heeft, en inspireerde hem om het te noemen naar het pikken van de meeuw, de ‘möwe pick’.

 

Mövenpick historiek

Eerste Mövenpick restaurant in Zürich

 

In 1973 openden de eerste hotels onder de naam Mövenpick. Ueli Prager opende het hotel met volgende, vernieuwende, gedachtengang:

“Die Vision eines idealHotel der weder von Saison, Wetter abhängig sein sollte.” – De visie van een ideaalhotel die noch van het seizoen of de weersomstandigheden afhankelijk is. Vrij interpreteerbaar: een ideaal hotel is niet afhankelijk van externe factoren, maar moet een beleving op zich zijn. Prager was dan ook één van de eersten die resorts creërde over de hele wereld. Een model dat nu wereldbekend is. Het eerste hotel buiten Europa werd in Egypte naast de piramides van Gizeh gebouwd op uitnodiging van de minister van toerisme. Op dat moment was Prager de allereerste die het concept van hotelmanagementcontracten testte. Het bleek een immens succes dat hem in staat stelde om Mövenpick wereldwijd heel sterk te laten groeien.

Over de volgende 25 jaar volgden heel wat hotels overal ter wereld. De hotelketen won verschillende internationale prijzen die het succes van Prager’s ideologie bestendigden. Zo kreeg de keten in 2014 de prijs voor beste hotelketen van het jaar door de Swiss Travel Awards. In 2017 kregen de prijs voor wereldwijde leider in duurzaamheid én werden ze verkozen als leider in vijfsterrenhotels in het Midden-Oosten door Forbes.

De dag van vandaag kijkt Mövenpick door de nieuwe samenwerking met Accor meer dan ooit uit naar de uitbreiding op de mooiste plekken van Azië, Afrika, Europa en het Midden-Oosten. Het doel om tegen 2020 wereldwijd 125 eigendommen uit te baten, komt elke dag dichterbij.

Positie in de markt

Mövenpick Hotels & Resorts beheert een portfolio van luxehotels en resorts op strategische locaties verspreid over vier continenten. Duurzaamheid is een kernwaarde van het bedrijf en elk pand wordt beheerd met respect en gevoeligheid voor de lokale omgeving en gemeenschap.

Het unieke verschil van Mövenpick is de merkbelofte ‘we maken momenten’, in het besef dat kleine gebaren, aandacht voor detail, een persoonlijk tintje en echte menselijke warmte de ervaring van de gast uitzonderlijk maken. Het weerspiegelt ook het Zwitserse erfgoed van Mövenpick, gedefinieerd door intuïtieve service, culinaire uitmuntendheid en innovatie.

Facts and figures

Movenpick Facts en Figures

Facts & figures Mövenpick

 

Interieurs en architectuur van de hotels

Alle Mövenpick-hotels baden in het karakter van de omgeving. Zowel de architectuur en de constructie van het gebouw, als de interieurs doorheen de hotels ademen de lokale sfeer. Dat is ook niet anders bij het project Fjord RED. Het hotel Zaventem Airport onderscheidt zich van de rest door de totale belichaming van de Belgische cultuur, binnen én buiten.

Zo is het project getekend door een Belgische architect in samenwerking met een Belgische binnenhuisarchitect. De gebruikte materialen zijn ook stuk voor stuk in België gefabriceerd door Belgische bedrijven. Zelfs alle technologieën in het gebouw worden op Belgische bodem gemaakt.

Stap je het interieur in? Dan zie je binnenkort in de gangen en gemeenschappelijke delen overal afbeeldingen van de verschillende grootsteden in België om de nabijheid met de grootstad Brussel in de verf te zetten.

Het restaurant en de bar op de bovenste verdieping spreken ook met een lokaal accent, met Belgische gerechten gemaakt uit lokale producten. Ook het ontbijt voor de hotelgasten wordt helemaal lokaal gewonnen. De bar krijgt, hoe kan het ook anders, een groot gamma aan Belgische bieren. En voor alles doen we een beroep op lokale, Belgische leveranciers.

Zelfs het personeel wordt helemaal Belgisch. Er zullen namelijk geen internationale leidinggevenden aan te pas komen, alles wordt door Belgen uitgevoerd, gestuurd en geleid.

Met deze visie wil Fjord RED bijdragen tot de groei van de lokale economie vanuit de kernwaarde om vastgoed aan te bieden als een dienst. Met dit vastgoedproject zet Fjord RED heel wat lokale bedrijven aan het werk.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply