Skip to main content
InvesterenMövenpick Brussel Airport

Het nieuwe Mövenpick Brussels Airport Hotel

MBA - uitgelicht

In het hart van Zaventem, tussen de Corporate Village en het NAVO-hoofdkwartier, wordt het nieuwste premium hotel van de wereldberoemde Accor-familie gebouwd. Dankzij de tijdloze architectuur en het gebruik van duurzame materialen, vormt het Mövenpick Brussels Airport hotel een echte meerwaarde voor Zaventem en haar omgeving. Het project beschikt over hotelkamers, rooftop restaurant en skylounge, fitness, business flats en een ondergrondse rotatieparking. De fantastische zichtlocatie, net naast de Brusselse ring, geeft u een schitterend uitzicht op de omgeving en de nabijgelegen luchthaven – Brussels Airport.

Bijdrage aan de lokale economie met een splinternieuw hotel

De imposante architecturale constructie, met een bebouwbaar oppervlakte van meer dan 12 463 vierkante meters, zal in totaal maar liefst beschikken over 170 hotelkamers en 178 parkeerplaatsen. De constructie zal 8 verdiepingen hoog zijn, wat zal leiden tot adembenemende uitzichten over Brussel, de luchthaven Brussels Airport en de nabije omgeving.

Mövenpick Brussels Airport overview

De samenwerking met de gerenommeerde keten Mövenpick is een sterke troef van het project. Mövenpick is één van de snelstgroeiende hotelmerken van de laatste jaren. Door de overname door Europese marktleider Accor in 2018 kreeg dit hospitalitymerk nog een extra boost. De samenwerking met deze partner geeft het project de zekerheid dat er een professionele aanpak is die weet hoe een hotel gerund moet worden. De jarenlange ervaring en de wereldwijde naamsbekendheid zullen zonder twijfel een gezond gevolg geven aan het project.

Fjord RED richt zich met dit project op 4 verschillende doelgroepen. Een eerste doelgroep zijn de toeristen die vlak voor of na een afreis in Brussels Airport in het hotel zullen verblijven. Vervolgens richt Fjord zich door de aanwezigheid van heel wat internationale instellingen ook op de vele expats die in Brussel en omstreken werken. Een derde potentiële doelgroep zijn de bedrijven die zich rond het hotel bevinden. Deze zullen gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het hotel zoals de vergaderzalen, de parkings, het restaurant, de bar en uiteraard ook de kamers. Een laatste doelgroep, en misschien ook wel de belangrijkste, zijn de particuliere investeerders die interesse hebben in het aankopen van een hotelkamer. Investeren in hotelvastgoed wordt in België steeds populairder. Het is een veiligere investering dan de beurzen en het brengt meer op dan de bank.

Met dit project wil Fjord RED bijdragen aan de groei van de lokale economie in Zaventem, Brussel en België. Dankzij dit project zullen er weer heel wat nieuwe jobs ter beschikking komen in Zaventem en zal het internationale werkverkeer bevorderd worden. Zoals eerder al gezegd, zullen de omliggende bedrijven gebruik kunnen maken van het hotel om vergaderingen, lezingen en seminaries te organiseren en zal er ook een restaurant en bar aanwezig zijn op het bovenste verdiep, waar iedereen vrijblijvend iets kan gaan eten of een glas kan drinken.

De locatie als grote troef

De locatie is een van de grote sterktes van dit project en wel om verschillende redenen:

Een eerste redenen is de bereikbaarheid van het hotel. Mövenpick Brussels Airport is gelegen vlak naast de Brussele ring, op een schitterende zichtlocatie. Het project bevindt zich aan een filevrije rijstrook naar de luchthaven, waardoor je nooit moet aanschuiven en in 6 minuten in de luchthaven bent. Wie kan dit de dag van vandaag nog zeggen binnen Brussel? Dit is een echte meerwaarde voor dit project aangezien een grote doelgroep mensen zijn die naar de luchthaven gaan en hier willen overnachten of hun auto kwijt willen.

 

 

Verder bevinden er zich in de nabijheid van het hotel een hele reeks aan bedrijvenparken met internationale ondernemingen die heel wat internationale werknemers en klanten hebben. Bekijk zeker eens de verschillende bedrijvenparken in de directe omgeving. Deze zorgen voor een zeer bruisende omgeving met een grote economische activiteit.

Er zijn ook een aantal belangrijke politieke instellingen te vinden in de buurt van het hotel. De allerbelangrijkste is zonder twijfel de NAVO. Oorspronkelijk gevestigd in Londen, maar werd in 1952 naar Parijs verplaatst voordat het in 1967 naar Brussel werd overgebracht. Het NAVO-hoofdkwartier is de thuisbasis voor heel wat vertegenwoordigers en expats uit alle lidstaten die continu overleg plegen en samenwerken met partnerlanden. In totaal werken hier 4500 vaste werknemers en dagelijks enkele honderden expats. Jaarlijks worden er meer dan 6000 vergaderingen georganiseerd in het hoofdkwartier.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply