Skip to main content
Mövenpick Brussels Airport Zaventem golvende gordijnen

Maak kennis met Enjoy Concrete

Enjoy Concrete is een 13 jaar oud bedrijf uit Veurne. Het is ontsprongen uit Furnibo. Sinds 13 jaar zijn ze langzaamaan beginnen opbouwen aan hun productieloods, hun reputatie als prefab fabrikant voor architectonisch beton en aan hun specifiek scoop van wat ze op de markt wouden brengen. Ze zijn gestart als specialist in grijs, glad beton. Zichtbeton. Dit is een term die gebruikt wordt op de werf. Enjoy Concrete maakt architectonisch beton en dat is eigenlijk prefab beton. Echter als je die 2 materialen naast elkaar legt, ga je eigenlijk geen verschil zien. Furnibo was als aannemer bekend om met zichtbeton te werken. Dit werd dus ter plaatse gestort en bleef zichtbaar. Enjoy Concrete kon dan als prefabrikant een aanvulling zijn om de bouwtijd te verkorten en de kwaliteit nog te verbeteren. Dit omdat ze zitten met een gecontroleerd, industrieel proces in een binnenomgeving en dat het aannemersproces nog altijd buiten gebeurt met de klimatologische omstandigheden zoals ze zijn. Ze hadden dus een goede synergie waarbij Enjoy Concrete bepaalde elementen die transporteerbaar waren, gingen gaan prefabriceren en dat de andere delen die nog te groot waren, ter plaatse gedaan werden.

Enjoy Concrete is begonnen met glad, grijs zichtbeton, maar in de loop van de jaren geëvolueerd naar alle verschillende soorten. Stampbeton, ultra-hoogsterktebeton, uitgewassen beton, gezuurd beton, gestraald beton, …

Hoe zijn jullie bij Fjord RED terechtgekomen?

Wij zijn deels bij Fjord RED terechtgekomen door de samenwerking met de architect van Mövenpick Brussels Airport die we eigenlijk al voorheen hadden. We hadden reeds een apotheek en een individuele woning met hem gerealiseerd. Anderzijds zijn wij bij Fjord terechtgekomen via het coördinatiebureau PB&A. Tot op heden is het een heel vlotte en aangename samenwerking. Waarbij we zien dat het team dat achter Fjord staat heel hard gaat voor kwaliteit, betrokken is in het proces en pragmatisch meedenkt om tot een goede, duurzame realisatie te komen.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply