Skip to main content
FinancieelZaventem

Brussels Airport ontvangt 4,4mil passagiers

Passagiers Brussels Airport

Dat na de afgelopen 2 jaar een periode van herstel is aangebroken voor Brussels Airport, is zeker geen geheim. De coronapandemie heeft de afgelopen 2 jaar duidelijk zijn spoor nagelaten. Echter is de internationale luchthaven van Brussel bezig aan een sterke heropmars. Zo heeft het de afeglopen zomer maar liefst 4,4 miljoen passagiers mogen verwelkomen. Dit zijn cijfers die de verwachtingen van de luchthaven zelf overtreffen.

De stijgende tendens van de Belg om zijn vakantie opnieuw in het buiteland door te brengen heeft zich nu duidelijk vertaald in de laatste cijfers van Brussels Airport. Zo kozen er in juli 2.223.105 passagiers om hun reis vanuit Brussels Aiport te starten en in augustus 2.154.380 passagiers.

Passagiers Brussels Airport

De stijging in aantal passagiers in combinatie met het stijgend aantal trips om familie en vrienden in het buitenland te bezoeken zijn de 2 belangrijkste redenen voor het herstel van de luchthaven. In augustus 2022 zat men aan 82% van het aantal reizigers die in augustus 2019 vanuit Brussels Airport vertrokken. Daarbovenop komt nog eens het stijgend aantal Nederlanders die hun weg vinden naar Brussels Airport. De vlotte bereikbaarheid en het grote aantal bestemmingen hebben hier ongetwijfeld een positieve invloed op.

De populairste landen en bestemmingen van de luchthaven deze zomer blijven wel onveranderd. Zo gaan de meeste mensen nog steeds op reis naar Spanje, Italië, Griekenland, Turkije en Marokko.

Op vlak van cargo en vrachtvervoer kent Brussels Airport een groei van 19% ten opzichte van ‘pre-corona’-tijden, 2019.

Verder vertaalt de verdere groei van Brussels Airport zich ook in het aantal openstaande vacatures. Zo is de luchthaven momenteel op zoek naar een 600-tal mensen die de verschillende vacatures kunnen invullen. Er komen steeds mensen bij, maar er komen ook steeds meer en nieuwe vacatures bij, liet de luchaven weten. Een duidelijk signaal dat Brussels Airport nog steeds verder aan het groeien is en het hoogtepunt nog lang niet bereikt is.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply