Skip to main content
BrusselExpatverblijvenInvesteren

7 redenen om te investeren in business studio’s in de Brusselse noordrand

Business flats Mövenpick Brussels Airport

De noordrand van Brussel biedt een uitstekende locatie aan de voet van de luchthaven Brussels Airport en de hoofdstad van Europa. Dankzij een overvloed aan internationale bedrijven en de aanwezigheid van het NAVO-hoofdkwartier, is het de ideale plek voor een zakelijk verblijf. Momenteel heerst er een grote schaarste aan kwalitatieve, goed uitgeruste business studio’s voor zakelijke verblijven.

Optimale bereikbaarheid

De noordrand heeft een optimale bereikbaarheid. Het is gelegen in de buurt van de nationale luchthaven, de E40 en meerdere treinstations, en beschikt over een van de drukste verkeersaders in Europa. Vanaf 2024 zal deze strategische ligging op Europees niveau een enorme transformatie ondergaan dankzij nationale en Europese subsidies. De Ring in de noordrand van Brussel zal volledig worden heraangelegd, met het wegnemen van bepaalde afritten en de toevoeging van rijstroken, waardoor het autoverkeer vlotter kan doorstromen. Ook het openbaar vervoer wordt gemoderniseerd met een nieuwe tramverbinding tussen Brussel centrum en de luchthaven, evenals verschillende nieuwe buslijnen. Fietsers zullen profiteren van de voltooiing van meerdere fietsautostrades die de noordrand verbinden met onder andere Mechelen en Leuven, waardoor ze gemakkelijk op hun bestemming kunnen komen.

7 redenen om te investeren in business studio nabij de NAVOAanleg nieuwe groenzones

Er worden doorheen de volledige Brussels noordrand verschillende nieuwe groenzones aangelegd om de woon- en werkkwaliteit te verbeteren en een aangename omgeving te creëren.

Hoge verhuurprijzen

Vanwege het grote tekort aan studio’s en appartementen met één slaapkamer worden deze in de Brusselse noordrand tegen uitzonderlijk hoge prijzen verhuurd. Bijvoorbeeld, een nieuwbouw appartement met één slaapkamer van 55m² in de regio Zaventem-Vilvoorde kost ongeveer 950 euro per maand. De vraag blijft jaar na jaar stijgen vanwege de groeiende bedrijvigheid in de noordrand en het toenemende aantal expats

Business studio’s en 1 slaapkamerappartementen worden tegenwoordig steeds moeilijker vergunbaar in Brussel. Dit resulteert in een zeer beperkt nieuwbouwaanbod, wat op zijn beurt direct een positieve invloed heeft op de doorverkoopprijzen.

Tussen 2018 en 2022 zijn de verkoopprijzen van appartementen in bepaalde gemeenten in de Noordrand met meer dan 15% gestegen. Zaventem was daarbij een opvallende uitschieter met een stijging van 35%. Dit betekent een prijsstijging van 14% meer dan bijvoorbeeld het populaire Gent. Deze ongekende evolutie in prijzen is opmerkelijk.

7 redenen om te investeren in business studio in Brussel

Stedelijke omgeving‍

Dankzij de nabijheid van Brussel biedt de noordrand een stedelijke omgeving met tal van uitgaansmogelijkheden. Dit maakt dat Brussel, en de omliggende gebieden, jaar na jaar aantrekkelijk blijven voor afgestudeerden en expats.

Benieuwd naar onze projecten in de Brussels noordrand? Ontdek onze expatverblijven vlakbij de NAVO of ons hotelproject aan Brussels Airport! Voor meer informatie kan u steeds contact met ons opnemen. Onze vastgoedadviseurs staan altijd voor u klaar.

Wilt u meer weten over Mövenpick Brussels Airport Living?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply