Skip to main content
BrusselStudentenhuisvesting

BXLKot: Investeren in studentenvastgoed in Brussel

Fjord RED mag vol trots zijn nieuwe investeringsproject aankondingen. Maak kennis met BXLKot, een innovatieve investeringskans in studentenvastgoed, volledig volgens de Fjord RED standaarden. Ontdek in dit artikel alvast een korte introductie over BXLKot.

De grote nood aan studentenvastgoed in de hoofdstad

Uit de studie van KotKompas blijkt dat er momenteel een aanzienlijke nood is aan kwalitatieve studentenwoningen in Brussel. De vraag overtreft het aanbod, en deze kloof lijkt alleen maar te groeien. Deze statistieken benadrukken de dringende behoefte aan projecten zoals BXLKot, die niet alleen tegemoetkomen aan de vraag, maar ook streven naar verbetering van de kwaliteit van studentenhuisvesting. Momenteel kampt Brussel met een tekort van 10.000 studentenkoten. Volgens de verwachtingen in de studie zal dit tegen 2030 oplopen tot 20.000 a 40.000 studentenkoten.

BXLKot, een nieuwe investeringsmogelijkheid in studentenvastgoed

BXLKot speelt met zijn 111 studentenkoten en – studio’s in op de grote vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting. Het porject is gelegen rechtover de Erasmushogeschool en de nieuwe campus van het RITCS. Verder zijn er 10 campussen in een straal van 4 km, allen gemakkelijk bereikbaar via de metro (250 meter) of de fiets. Door te voldoen aan de laatste normen, met onder andere 7 gemeenschappelijke ruimtes voor studenten, 961 m2 aan dakterrassen, een fitness en in house conciërge kan je als investeerder op beide oren slapen naar verhuurbaarheid.

Een duurzaam en langetermijnsconcept

Het investeringsconcept is vrij simpel. Je investeert in een studentenkot met een professionele uitbater. Dit wil zeggen dat je je niets hoeft aan te trekken over de verhuur, beheer en het onderhoud van je vastgoed. Er wordt gewerkt met een poolsysteem, renovatiefonds én de inhouse conciërge in BXLKot. Wat dit project bijzonder maakt, is niet alleen de focus op comfort, maar ook op duurzaamheid. BXLKot integreert milieuvriendelijke technologieën en materialen om een groene leefomgeving te bevorderen. Denk hierbij aan het gebruik van CO2-negatieve betonstenen, geothermie, bijna 300 zonnepanelen en de aanleg van een waterbuffer, om regenwater te hergebruiken.

Het project streeft ernaar om niet alleen aan de behoeften van de studenten te voldoen, maar ook aan de groeiende vraag naar duurzame vastgoedoplossingen in de toekomst..

Voordelen voor investeerders

  • Zorgeloze investering: door de huidige vraag en het beperkte aanbod in acht te nemen, biedt investeren in studentenvastgoed zoals BXLKot een zorgeloze mogelijkheid met potentieel aantrekkelijk rendement.
  • Unieke locatie: het project bevindt zich op een unieke locatie in de hoofdstad. Het bevindt zich rechtover de Erasmus hogeschool en vlakbij tal van andere faculteiten. Het project bevindt zich in een unieke omgeving die sterk aan het opwaarderen, volgens het Kanaalplan. Verder bevinden er zich ook 2 metrostations aan het project waardoor alles in de hoofdstad zeer makkelijk bereikbaar is.
  • Veilige en zekere opbrengsten: de constant hoge vraag naar studentenwoningen maakt investeringen in dit project veilig en zorgt voor stabiele opbrengsten op lange termijn.
  • Professionele uitbater: BXLKot wordt beheerd door professionals met ervaring in het efficiënt runnen van studentenhuisvesting, wat de zorgen van investeerders minimaliseert.
  • Eigen gebruik voor familie: naast financieel rendement biedt investeren in BXLKot de mogelijkheid voor eigen gebruik door kinderen en kleinkinderen, waardoor het een waardevol familiestuk wordt.

Laten we samen kijken naar de toekomst van studentenhuisvesting in Brussel met het nieuwe BXLKot. Graag meer informatie? Ontdek het op deze pagina.