Skip to main content
ArchitectuurMövenpick Brussel Airport

Maak kennis met architect David Vancanneyt, architect van Mövenpick Brussels Airport

Interview met architect David Vancanneyt

Ik ben David Vancanneyt van Buro Architectuur en ik heb nu een carrière van een 20-tal jaar achter de rug. Ik heb eerst bij gerenomeerde bureaus gewerkt in Frankrijk, Parijs en Brussel. Dan heel snel voor mezelf begonnen wat eigenlijk mijn kinderdroom was. Ik ben daar ergens mee begonnen toen ik 8 jaar was. Ik stond ’s nachts op om maquettes te bouwen. Ik ben dus eigenlijk gewoon mijn passie achterna gegaan.

 

Waaruit haal je jouw inspiratie?

We hebben eigenlijk invloeden vanuit alle kanten. We halen onze inspiratie zowel uit de architectuur, maar ook uit de kunst. Ik zou durven stellen dat we enerzijds heel sterk beïnvloed zijn door het modernisme. Dat is echt functionaliteit, eenvoud, zuivere lijnen. Eigenlijk no nonsense architectuur. Anderzijds is dat niet genoeg voor ons. Er moet een ziel in zitten. Er moet vooral een idee inzitten en dat is eigenlijk ook vooral wat het verschil maakt. Dus je moet daar echt een gevoel bij hebben. En daar zou ik kunnen verwijzen naar de conceptuele kunst. Daar zou ik bijvoorbeeld kunnen verwijzen naar Marcel Duchamp waarbij dat een urinoir eigenlijk een kunstwerk wordt, maar heel het idee erachter om dat onder een anonieme naam op een tentoonstelling in te dienen, waar iedereen gechoqueerd is. Dat maakt dat het heel bijzonder werk wordt. Dus het idee in combinatie met het functionele is de hoofdzaak.

 

Naar welke bekende architecten kijk je op?

In het modernisme kijk ik wel op naar architecten zoals Mies van der Rohe, ookal is dat al iets ouder. Je hebt ook de modernere varianten bijvoorbeeld een Vincent van Duysen. Dat is natuurlijk heel luxueuze architectuur. Het kan voor mij iets totaal anders zijn. Een heel ‘trashy’ architectuur bijvoorbeeld. Ik haal dus eigenlijk inspiratie uit heel uiteenlopende stijlen en benaderingen.

Hoe begint architect David Vancanneyt aan dergelijk hotel? Bekijk hier de volgende video.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply