Skip to main content
DuurzaamGeen onderdeel van een categorieMövenpick Brussel Airport

Enjoy Concrete over de gordijnengevels van Mövenpick Brussels Airport

De gordijngevels van Mövenpick Brussels Airport

Gordijnengevels in architectonisch beton

Enjoy Concrete heeft met grote vastberadenheid de uitdaging van de gordijnengevels in beton aangepakt. Tijdens de voorbereidingsfase zijn direct verschillende technische overwegingen gemaakt om een succesvolle uitvoering van het project te waarborgen.

Er zijn diverse opties overwogen om de gordijngevels te produceren, waaronder het gebruik van een mal in polystyreen die 3D-gefreesd zou worden, het experimenteren met textiel, het 3D-printen van de mal, en het garanderen van de demonteerbaarheid van de elementen. Dit waren de belangrijkste uitdagingen die moesten worden overwonnen.

Om deze uitdagingen aan te gaan, is het bestaande model opgedeeld in stukken van variabele lengte. Elk snijvlak is vervolgens opnieuw ontworpen, zodat de elementen gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden. Het was cruciaal om te voorkomen dat de puzzelstukken elkaar zouden blokkeren, omdat anders elk stuk een unieke mal zou vereisen. Met het oog op duurzaamheid en hergebruik is er gekozen voor een betonnen mal in plaats van de gebruikelijke materialen zoals staal, hout of polijster. De mal is eerst gefreesd uit polystyreen, vervolgens is het beton op de mal gestort, en tot slot zijn de elementen op de betonnen mal geplaatst. Dit proces ging van een positieve naar een negatieve vorm en weer terug naar een positieve vorm.

Het doel was om de gordijnengevels op te bouwen met een beperkt aantal mallen. Verschillende tests zijn uitgevoerd en het lijkt redelijk succesvol te zijn. Momenteel bevindt Enjoy Concrete zich in de opstartfase van de productie van de gordijnelementen, terwijl er ook al wordt gewerkt aan de gevelpanelen. Het team zet zich volledig in om dit uitdagende project te realiseren.


Momenteel is men op de werf van Mövenpick Brussels Airport bezig met het plaatsen van de eerste gordijnelementen aan de buitenwand van het hotelproject. Dit zijn de kleinere gordijnen die men bij de ramen gaat plaatsen. Voor de grote grodijnelementen langs de zijkant van de gevel zal men nog even moeten wachten. Dit gaat men in een latere fase van het project gaan realiseren!


gordijnengevels

 

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply