Skip to main content
ExpatverblijvenHotelinvesteringen

De ideale match: Mövenpick Studio’s & Apartments en de vertegenwoordigers van het NAVO-hoofdkwartier

Locatie Mövenpick Brussels Airport

Locatie van Mövenpick Studio’s & Apartments

Samen met Parking 21, de ondergrondse rotatieparkings onder het Mövenpick hotel, zal Fjord RED Mövenpick ‘Studios & Apartments’ integreren in haar nieuwste project in Zaventem. De verscheidenheid van het aanbod valt logisch te verklaren aan de hand van de volgende redenen.

Enerzijds omdat de projectsite zich lokaliseert tussen 7 bedrijvenparken waar een 200-tal multinationals gevestigd zijn. Deze internationale bedrijven hebben op regelmatige basis werknemers of consultants die voor een langere periode ter plaatse verwacht worden. Op jaarbasis wordt het aantal buitenlandse werknemers in Brussel op 160.000 geschat. Om deze langdurige periode te overbruggen zijn business suites de ideale verblijfplaats. Het is van groot belang dat de tijdelijke verblijven voldoende comfort bieden aan de gast. Net daarom kunnen ze ook gebruik maken van de services die Mövenpick te bieden heeft: een fitness, restaurant, washing- en cleaningservice enzovoort.

Een tweede reden is de aanwezigheid van het NAVO-hoofkwartier vlak bij Mövenpick Brussels Airport. Binnen de NAVO werken dagelijks honderden expats, die vaak voor langere tijd in Brussel verblijven. Hierdoor loopt de vraag naar expatverblijven in de omgeving van het NAVO-hoofdkwartier ook hoog op.

Uiteraard is een kritische noot noodzakelijk. Je kan jezelf de vraag stellen waarom er in tijden van COVID en telewerk toch nog zoveel expats in het NAVO-hoofdkwartier blijven werken. Om hiervoor het juiste en volledige antwoord te formuleren, gaan we eerst even dieper in op wat de NAVO juist is en waarom deze instelling net zo belangrijk is.

Wat is de NAVO?

De NAVO, ook wel bekend als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, is een organisatie die werd opgericht ter ondersteuning van het gelijknamige verdrag dat op 4 april 1949 werd afgesloten.

De NAVO organiseert en garandeert de veiligheid en de vrijheid van de aangesloten lidstaten. Daarnaast moet het de wereldwijde stabiliteit bevorderen. De staten die verbonden zijn aan deze organisatie zijn verplicht om elkaar te steunen in tijden van diplomatieke spanningen en oorlog.

Bij de oprichting, in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, waren hier 12 lidstaten aangesloten. Door de jaren heen traden steeds meer en nieuwe lidstaten toe bij de NAVO. Op vandaag staat de teller op 30 aangesloten lidstaten met de lopende vraag van nog enkele naties om toe te treden tot de NAVO. Denk hierbij maar aan de spanningen met Rusland en Oekraïne, waarbij Oekraïne graag zou toetreden tot de NAVO.

Sinds 1967 is het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel gesitueerd, maar het is pas sinds 2017 dat de NAVO zijn intrek heeft genomen in het splinternieuwe gebouw. De bouw van dit nieuwe kantoor is er gekomen omwille van verschillende redenen: het oude gebouw was te duur in onderhoud, de lidstaten waren door de jaren heen sterk toegenomen en er was niet genoeg plaats meer. Vernieuwing van de faciliteiten drong zich dus op.

Het nieuwe hoofdkwartier sluit bovendien veel beter aan bij de behoeftes van de lidstaten. Zo is er eerst en vooral veel meer ruimte voorzien. Daarnaast is ook veel meer aandacht besteed aan het onderhoud. Zo werd er gewerkt met sterk isolerend en zonwerend glas. Hierdoor wordt het energieverbruik van het gebouw laag gehouden.

Huidige belang van de NAVO

De laatste tijd komt de NAVO weer vaak in het nieuws. Dit komt door het huidige conflict dat zich voordoet tussen Oekraïne en Rusland. Wereldleiders zijn bang dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. Indien het tot een oorlog komt, is het ook een oorlog tegen het Westen.

Rusland wil namelijk dat de legers van de NAVO aan de grenzen tussen het Westen en Rusland weg gaan. En dat Oekraïne nooit lid zal wordt van de NAVO. Oekraïne wil echter liever wel samenwerken en toetreden tot de Europese Unie en de Verenigde Staten dan met Rusland. Rusland is daar niet blij mee en stuurt hierdoor zijn troepen richting het grensgebied.

Met de huidige spanningen tussen deze twee landen, zijn er de laatste maanden weer heel wat extra vergaderingen in de NAVO. Verder is Rusland sterk ontwikkeld op vlak van spionage- en cybertechnologie. Dit heeft als gevolg dat de vergaderingen sinds 2014 niet meer via telecommunicatie kunnen gebeuren. Telewerk is voor de expats en werknemers van de NAVO dus geen optie. Hierdoor zijn de lidstaten verplicht om steeds vertegenwoordigers naar Brussel te sturen om persoonlijk te vergaderen met elkaar.

Mövenpick Studios & Apartments

Als gevolg van de noodzakelijke fysieke aanwezigheid van de vertegenwoordigers in de NAVO, is er een constante, hoge vraag naar eigentijdse, en van alle nodige comfort voorziene, expatverblijven in de omgeving.

Om aan deze vraag te voldoen, heeft Fjord RED gekozen om expatverblijven te bouwen waar de vertegenwoordigers terecht kunnen in de periode dat ze in Brussel verblijven. Het grote voordeel van de verblijven van Fjord RED ten opzichte van een klassieke business flat zijn de extra hotelservices die hierbij worden aangeboden. De expats kunnen gebruik maken van het restaurant, de wellness, de fitness, de wasserette en de bar. Je kan je wel inbeelden dat deze vertegenwoordigers drukke en lange dagen hebben en dat ze geen tijd hebben om achteraf nog te koken, te wassen en te strijken en maximaal willen genieten van hun vrije tijd.

Indien u interesse heeft in het aankopen van een expatverblijf of u wenst vrijblijvend wat extra informatie te verkrijgen over het product, kan u steeds contact opnemen met een van onze vastgoedadviseurs via deze pagina.

Wilt u meer weten over Mövenpick Brussels Airport Living?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply