Skip to main content
BrusselMövenpick Brussel AirportZaventem

Toerisme, bedrijvigheid en talloze vacatures: de luchthavenzone floreert.

Toerisme, bedrijvigheid en talloze vacatures: Brussels Airport

Na de drukkende COVID-19 periodes floreert Brussels Airport opnieuw zoals voorheen. Met gemiddeld 644 vliegbewegingen per dag en meer dan 313 bedrijven op en rondom de site, behoort Brussels Airport tot een van de meest dynamische luchthavens van Europa. In maart zag Brussels Airport het aantal passagiers liefst verzesvoudigen tot 1.1 miljoen ten opzichte van maart 2021. Inzake passagiersvervoer was maart eveneens tot nu toe de beste maand van 2022. Dankzij het herstel in de passagiersluchtvaart, samen met een welvarende vrachtactiviteit, verwacht Brussels Airport Company dit boekjaar een licht positief financieel resultaat. Enkele doorslaggevende factoren zoals toerisme, talloze openstaande vacatures en bruisende bedrijvigheid in en rondom de luchthaven verklaren mede het succes.

Passagiers 2022

Toeristische activiteit in de luchthavenzone

‍Uit bovenstaande cijfers blijkt dat de vakantiegangers de weg terug hebben gevonden naar het vliegtuig om op reis te vertrekken. Dit komt onder andere door de competitieve prijsstelling van vliegtuigmaatschappijen. We namen een steekproef voor een heenreis van Brussel naar Marseille en kwamen uit tot de volgende inzichten. Op 23 mei vliegt u voor slechts 22 euro vanuit Brussel naar Marseille en doet u er 1u40min over. Met de bus bent u ruim 15 uur onderweg en betaalt u 35 euro. Indien u met de trein wenst te reizen bent u 7u20min onderweg en betaalt u 161 euro. Met de auto bent u in het totaal 10 uur onderweg. U betaalt dan 105 euro aan tol en vignet en ongeveer 84 euro aan brandstofkosten, een totaal van 189 euro. De hedendaagse reiziger die tijds- en kostenefficiëntie hoog in het vaandel draagt kiest uiteraard dan ook voor het vliegen bij het plannen en maken van een volgende reis.

Extra vacatures

Door de opleving van de luchtvaartsector in 2022 is er vanzelfsprekend nood aan expansie binnen alle mogelijke takken van de luchthaven. “Er zijn momenteel meer dan 1.000 vacatures in de luchthavenzone” stelt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. De 1.000 jobs dienen op kort termijn gevuld te worden hetwelk nogmaals de bloei en groei van de luchthavenzone bevestigt. Bovendien vormt dit het startpunt van de strategische visie die men tegen 2040 wenst te realiseren. In het kort houdt het een verdubbeling van jobs, het aantal passagiers, de toegevoegde economische waarde en het cargo transport in de luchthaven in.

Werkomgeving van de toekomst

De gemeente Zaventem is in een positieve transitie naar een duurzaam ruimtelijk klimaat. De komende jaren zullen er verschillende intenties omgezet worden in concrete acties. Eén van de stokpaardjes van de gemeente Zaventem is het creëren van toekomstgerichte bedrijvenparken. Werkomgevingen waarin het aangenaam vertoeven is met voldoende groenruimtes en hoogbouw, in plaats van een overvloed aan kleinere kantoorgebouwen met parking rondom. Op deze manier wordt er actief meegedacht vanuit ruimtelijk vlak om het economisch klimaat mee te optimaliseren. Zo heeft heeft PwC zich recent gevestigd in de omgeving van Keiberg en Brussels Airport. Axel Smits, Chairman van PwC Belgium luidt als volgt: “Onze medewerkers willen een kantoor dat in de buurt van Zaventem ligt, goed bereikbaar is en afgestemd is op hun behoeften. Mobiliteit en ‘quality of work’ zijn de belangrijkste aandachtspunten. Met ‘Care’ als een van de belangrijkste waarden van PwC, biedt deze locatie meer comfort en zal ze het welzijn van de medewerkers echt ondersteunen.”

Nieuwe PWC-campus in Zaventem – ontwikkeling door Ghelamco

In Brussel, een politiek en economisch machtscentrum met aanwezigheid van een aanzienlijk aantal (inter)nationale beslissingsorganen, buitenlandse organisaties, hoofdzetels en multinationals zijn er ruim 220.000 expats tewerkgesteld. Om aan deze groeiende trend te voldoen is Fjord RED gestart met het bouwen van het nieuwe Mövenpick Brussels Airport project, te Keiberg, dat zich op minder dan 6 minuten van de internationale luchthaven bevindt. Zo wenst Fjord RED waarde toe te voegen aan zowel de luchthavenzone als de kernstad Brussel. Deze is gekend om zijn open en tolerante cultuur, bruisend van activiteit, innovatie en engagement.

‍Indien u zelf ook interesse hebt in een investering op een unieke locatie in Brussel, kunt u steeds contact opnemen met een van de vastgoedadviseurs via deze pagina!

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply