Skip to main content
BrusselZaventem

Het kantoorecosysteem rondom Keiberg

Het opbloeiende kantoorecosysteem rondom Keiberg

In het Airport District, waar bedrijvigheid en innovatie samenkomen, is een opmerkelijke reeks kantoorprojecten in volle gang. Vastint Belgium voegt zich nu bij deze dynamische ontwikkeling met een nieuw project naast het hoofdkwartier van ExxonMobil in Diegem. Een overzicht over het bloeiende kantoorecosysteem rondom Keiberg.

Een overvloed aan kantoormogelijkheden in het Airport District

Het grondgebied van Machelen, Zaventem en een deel van Vilvoorde wordt momenteel gekenmerkt door een opvallende toename van kantoorontwikkelingen. Tot nu toe zijn al negen projecten geïdentificeerd die momenteel in opbouw zijn of zich in de ontwikkelingsfase bevinden en gezamenlijk vertegenwoordigen deze meer dan 220.000 m2 extra aan kantoorruimte.

Diversiteit in ontwikkelingen

Hoewel het grootste project in opbouw momenteel “The Wings” is, mogen we ook Odebrecht (Straco) en Resolve niet vergeten, die eveneens hard aan het bouwen zijn. Daarnaast staan andere grootschalige projecten te popelen om van start te gaan, waaronder de uitbreiding van het Airport Business Center, The Cube van Ghelamco, de eerste fase van het gloednieuwe Business District op Brussels Airport en de volgende fase van Park 7 door Immogra.

Daarnaast kunnen we een veelbelovende pijplijn van zowel concrete als opkomende projecten verwachten, die een toekomstig potentieel vertegenwoordigen van maar liefst 630.000 m2 aan kantoorruimte. Belangrijke uitbreidingslocaties zijn onder andere Brussels Airport, Pegasus Park en GEM, een ambitieus gemengd project van Royal Properties Group en Triple Living.

kantoorecosysteem rondom KeibergGhelamco en Immogra als de pioniers

De huidige groeifase van het kantoorgebied bij de luchthaven begon met de ontwikkeling van de PwC Campus door Ghelamco en Park 7 door Immogra. Deze projecten speelden slim in op de groeiende vraag van bedrijven naar panden aan de rand van Brussel. Bovendien herpositioneert deze “auto-georiënteerde” locatie zich als een multimodale markt, met aanzienlijke verbeteringen in het openbaar vervoer in het vooruitzicht, met name met de verlenging van de tramlijn tussen de NAVO en de luchthaven. De mobiliteit heeft al aanzienlijke verbeteringen ondergaan, dankzij de goede bereikbaarheid via de ringweg, het spoor, de expressweg en een grotere capaciteit op het station van Diegem.

Oude panden, nieuw leven in kantoorecosysteem rondom Keiberg

Positief nieuws is er ook voor de oudere panden op het Keiberg Business Park, die nieuw leven krijgen door aankopen voor eigen gebruik en de opening van de grootschalige coworkinghub van Workways. Hierdoor is de historische leegstand in de zone aanzienlijk verminderd. Hoewel de meeste projecten nieuwbouw omvatten, worden sommige gebouwen gerevitaliseerd voor een nieuwe levenscyclus. Eaglestone zal bijvoorbeeld de oude kantoren van EY volledig herontwikkelen, terwijl Intervest werkt aan de herwaardering van de voormalige zetel van PwC. Eén van de voorbeelden die zorgen voor de herontwikkeling van het kantoorecosysteem rondom Keiberg.

Het opbloeiende kantoorecosysteem rondom Keiberg

Positief nieuws voor Mövenpick Brussels Airport

De bouw van deze talloze nieuwe kantorenprojecten kan een waardevolle synergie creëren voor Mövenpick Brussels Airport. Het hotelproject bevindt zich namelijk midden in deze omgeving. Het toenemende aantal kantoorruimtes vergroot namelijk de aantrekkingskracht voor zakelijke gasten, vergaderingen, business lunches en conferenties. Iets waar het hotel dan ook ongetwijfeld op zal inspelen. Ben jij benieuwd naar dit nieuwe, luxueuze hotelproject midden in het Airport District? Of wenst u zelf te investeren in een hotelkamer of business flat? Neem dan zeker eens een kijkje naar het project via deze link.

Mövenpick Brussels AirportOverzicht van de nieuwe kantoorprojecten in ontwikkeling en in de pipeline.

Hieronder vind je een volledig overzicht terug van de verschillende kantoorprojecten die in momenteel in ontwikkeling zijn in de zone. Ook ontdek je welke projecten er nog zitten aan te komen.

Het opbloeiende kantoorecosysteem rondom Keiberg

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply