Skip to main content
BrusselInvesterenStudentenhuisvesting

Investeren in studentenstudio’s in Brussel: een slimme zet

Studentenstudio's

In de wereld van vastgoedinvesteringen zijn studentenstudio’s steeds meer in trek, en het is geen wonder waarom. Met de opkomst van een nieuwe generatie studenten die streven naar comfort, privacy en functionaliteit, bieden studio’s een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Laten we eens nader bekijken waarom investeren in studentenstudio’s zo interessant is, en waarom studenten steeds vaker de voorkeur geven aan deze moderne verblijfoptie.

Privévoorzieningen

Één van de belangrijkste redenen waarom studenten de voorkeur geven aan studio’s boven traditionele studentenkamers is de mogelijkheid om te beschikken over privévoorzieningen zoals een keuken en sanitair. In een klassiek kot deel je vaak het sanitair, en deel je zeker en vast de keuken. Veel studenten hebben hier slechte ervaringen mee, en willen liever hun eigen sanitair en keuken. Met een eigen keuken of kitchenette en badkamer genieten studenten van maximale privacy en comfort, waardoor hun woonervaring aanzienlijk verbetert.

Investeren in ruimte en comfort

Een ander groot verschil tussen studio’s en traditionele studentenkamers is de beschikbare ruimte. Studentenstudio’s bieden doorgaans meer ruimte en functionaliteit, waardoor studenten zich thuis voelen en voldoende ruimte hebben om te studeren, te ontspannen en te leven. Dat is vooral belangrijk gezien het feit dat studenten steeds langer op kot zitten en vaak direct voor meerdere jaren huren. Bovendien vermijden veel studenten het reizen naar huis tijdens drukke studieperiodes, waardoor ze extra comfort nodig hebben om zich op hun gemak te voelen.

Financiële overwegingen

Het is geen geheim dat studenten steeds meer bereid zijn te betalen voor comfort en gemak. Veel studenten werken naast hun studie om extra geld te verdienen en zijn daarom bereid meer te betalen voor een studio met privévoorzieniningen. Dat biedt investeerders, zoals u, een aantrekkelijke kans om hogere huurprijzen te rechtvaardigen en een stabiel inkomen uit uw investering te genereren.

Een opmerkelijke ontwikkeling is dat kotstudenten steeds langer op kot blijven, wat betekent dat ze nu meer waarde hechten aan comfort. Uit een recente enquête van Perspective Brussels blijkt dat 94,1% van de studenten natuurlijk licht als vrij tot heel belangrijk beschouwt, waarbij 80,5% een ruime kamer en 82,8% een kitchenette eveneens als belangrijke aspecten van hun verblijf zien. In lijn met deze bevindingen geeft 66,8% van de studenten aan dat een eigen douche/badkamer vrij tot heel belangrijk is. Daarom is een kot met alle nodige voorzieningen, inclusief een eigen badkamer en kitchenette, en een prachtig uitzicht een belangrijke troef geworden voor studenten die op zoek zijn naar een ideale verblijfplaats in Brussel, de grootste en snelst groeiende studentenstad van België.

Prioriteiten van studenten bij de kotzoektocht

 

Opportuniteit in verhuur

Één van de meest aantrekkelijke aspecten van investeren in studentenstudio’s is de grote vraag en het beperkte aanbod ten aanzien van een klassiek kot, waarbij sanitair en keuken vaak is gedeeld. Er is een groeiende vraag naar moderne en goed uitgeruste studio’s onder studenten, maar het aanbod blijft vaak achter. Dat leidt tot een situatie waarin u als investeerder kunt profiteren van hogere huurprijzen en een laag leegstandsrisico.

Kortom, investeren in studentenstudio’s biedt een win-winsituatie voor zowel investeerders als studenten. Met de toenemende vraag naar comfortabele en moderne woonopties onder studenten, bieden studio’s een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid met aantrekkelijke winstmogelijkheden.

 

Heeft u interesse om te investeren in studentenstudio’s? Neem hier zeker eens een kijkje en download onze gratis infobrochure!