Skip to main content
Fjord REDHotelinvesteringen

Koen, jarenlange ervaring in hoteluitbating

Koen hoteluitbating

Maak kennis met Koen, jarenlange expertise in de uitbating van nieuwe hotels

In 2018 nam Accor Mövenpick hotels over. Wat was hiervoor de motivatie van Accor?

Mövenpick is internationaal reeds een bijzonder sterk merk. Gekend voor zijn Zwitserse kwaliteit en efficiëntie, alsook voor hun betrouwbaarheid. Het Mövenpick netwerk telt vandaag al meer dan 80 hotels en heeft nog een 40-tal nieuwe hotels in de pipeline zitten. Daarmee is Mövenpick een mooie aanvulling op de andere upscale merken, zoals Pullman en Swissôtel, die reeds in de portfolio van Accor zitten. Mövenpick staat trouwens ook bekend voor een sterk gamma van F&B producten en concepten. U kent wellicht het Mövenpick roomijs, de chocolade en de wijnen? Voor Accor is deze overname met andere woorden een waardevolle aanvulling van het merkenportfolio. Het is dan ook de ambitie van Accor om de ontwikkeling van Mövenpick te versterken en te stimuleren.

Waarom zou u als reiziger in een Mövenpick hotel overnachten?

De Mövenpick hotels zijn upscale hotels die een ‘full service’ aanbieden. Ze staan bekend voor hun efficiëntie en betrouwbaarheid. Verder hebben de hotels ook steeds een sterk aanbod in hun restaurant en bar. Omwille van deze redenen zou ik er overnachten.

Hoe leerde u Mövenpick kennen?

Ik leerde de Mövenpick hotels voor het eerst kennen tijdens een verblijf in Hamburg. Dit was de eerste keer dat ik in een Mövenpick hotel ben blijven logeren. Echter kende ik de naam Mövenpick wel al van hun chocolade. Later verbleef ik dan ook nog in hun hotel in El Sokhna.

Hoe schat u de toekomst in van de hotelmarkt in de omgeving van Brussels Airport?

De markt aan de luchthaven van Zaventem kent de laatste jaren een sterke groei, zowel voor passagiers als voor vracht. Ook low-cost carriers zijn er nu actief en zorgen voor een significante groei. Tevens bevinden zich naast de luchthaven verschillende bedrijvenparken met nationale en internationale bedrijven, alsook het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO. Het primaire marktsegment zijn dan ook duidelijk business gasten, individueel of in groep. Verder wordt er de komende jaren een rechtstreekse tramlijn aangelegd tussen de luchthaven en het centrumvan Brussel. Hierdoor krijgt de zone een directe link met het centrum. Dit zal in de weekends mogelijkheden bieden voor toeristische bezoekers.

 

Koen hoteluitbating

Koen H, expert in hoteluitbating.

 

We merken in Zaventem een sterk groeiende concurrentie? Welk concurrentieel voordeel ziet u voor het Accor netwerk in deze regio?

Dit is eigenlijk hetzelfde antwoord als hierboven, in combinatie met het Mövenpick netwerk, de merkbekendheid van Accor en hun distributiesterkte. Accor, de marktleider in België en Europa, biedt een gevarieerd aanbod van merken aan. Los daarvan biedt de samenwerking met deze groep ook tal van andere voordelen zoals marketing, internationale salesforce, procurement, …

Vanwaar de keuze voor een upscale segment in Zaventem en geen midscale of economy?

Als we naar het huidig hotelaanbod kijken op de luchthaven zone, dan zien we een sterke vertegenwoordiging van midscale en economy hotels. Het aanbod upscale hotels is dan weer eerder beperkt. Enkel de hotels Sheraton en Crowne Plaza bevinden zich in dit segment. Met Mövenpick bouwen we hier het aanbod in het upscale segment verder uit.

Hoe ziet men de verdere uitbreiding van het Mövenpick merk?

Mövenpick werkt hard aan de ontwikkeling van haar netwerk. Zowel in de Benelux (met o.a. de opening van Mövenpick Den Haag in het 2de trimester van 2020), in Europa als wereldwijd wordt er hard gewerkt aan een verdere groei van het merk.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply