Skip to main content
DuurzaamInvesterenStudentenhuisvesting

Ontdek Masterbloc, meester in duurzame bouwmaterialen

BXLKot gelegen in hartje Brussel

Meesters in stapelblokken voor de bouwsector: dat is waar Masterbloc voor staat. Door regelmatig nieuwe en duurzamere betonblokken te introduceren die voldoen aan de strenge eisen van de moderne bouwindustrie, blijven ze vooroplopen. Deze blokken vormen de stevige basis voor diverse wanden, muren en overkappingen, waarbij kwaliteit centraal staat. Hun nieuwste troef? De introductie van de Carbstone: een wereldprimeur en de eerste in zijn soort. Deze revolutionaire CO2-negatieve blokken gemaakt van secundaire afvalstoffen, die zelfs na productie CO2 opnemen, waardoor ze niet alleen duurzaam zijn, maar ze je ook verzekeren van zeer sterke muren, waar de blokken zelfs harder en sterker worden na verloop van tijd.

Duurzaam

Circulair bouwen wordt steeds belangrijker, zo zijn er talrijke overtuigende redenen waarom. Ten eerste zijn grondstoffen niet onuitputtelijk. Waardevolle bronnen raken uitgeput en het is essentieel dat we slim omgaan met wat we hebben. Bovendien groeit het bewustzijn rond duurzaamheid, we beseffen allemaal dat we meer verantwoordelijkheid moeten opnemen voor onze impact op de natuur, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generaties.

Het materiaal dat gebruikt wordt bij Masterbloc en hun toepassing ‘Carbstone’ is zodus volledig recycleerbaar. Stenen worden teruggemalen, waarbij het CO2 in de steen behouden blijft. Door het materiaal te breken en opnieuw te gebruiken als granulaat, vermijden ze onder andere verspilling en wordt er bijgedragen aan een circulaire economie. Het materiaal wordt opnieuw ingezet voor nieuwe doeleinden, waardoor de levensduur wordt verlengd en de ecologische voetafdruk verkleind.

Investeren in circulair vastgoed

Wetgeving stuurt ons in de richting van circulariteit en duurzaamheid. Tegen 2028 zouden alle projecten die gefinancierd worden met Europees geld circulair worden gebouwd. Die verplichting zal naar verwachting in 2034-2035 uitgebreid worden naar alle particuliere bouwprojecten, hoewel er daarover nog geen definitieve beslissing is gemaakt.

Bovendien zien we de realiteit omtrent de CO2-taks in het buitenland ook naar hier verschuiven. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld vergunningsgewijs gekeken naar de ecologische voetafdruk van een project. Als dat niet aan de gestelde normen voldoet, kan dat resulteren in het niet verkrijgen van een vergunning. Een vergelijkbaar systeem wordt toegepast in Nederland, waar men gebruikmaakt van de milieudatabase. Daarbij wordt voor alles wat niet CO2-neutraal is of een uitstoot heeft, een belasting per vierkante meter opgelegd. De standaardtaks bedraagt 15 euro per vierkante meter muur.

Om de gevolgen op lange termijn te vermijden en uw investeringen futureproof te maken, is het verstandig te investeren in gebouwen met duurzame materialen. Daardoor kunt u uw investeringen sneller verhuren, tegen een hogere prijs, wat bijdraagt aan het behoud van de waarde op lange termijn.

Slim en duurzaam investeren: koten in Brussel

Voor het project BXLKot werkten we samen met het architectenbureau Dierendonckblancke, bekend om hun moderne kijk op architectuur, waar functionaliteit voorop staat. Hun hedendaagse stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, geometrische vormen en een doordachte benadering van ruimte en licht.

Die kenmerken komen ook tot uiting in BXLKot, waarbij Carbstone een centrale rol speelt. Dat past perfect bij de eigentijdse uitstraling die Dierendonck en Blancke nastreven. De integratie van Carbstone benadrukt ook hun toewijding aan duurzaamheid, innovatie en het streven naar hoogwaardige architectuur dat zowel functioneel als milieuvriendelijk is.

Heeft u interesse en wil u graag meer weten? Neem zeker hier een kijkje!