Skip to main content
Geen onderdeel van een categorieMövenpick Brussel Airport

Vecolux, partner in slimme domoticasystemen voor Mövenpick Brussels Airport

Vecolux, partner in slimme domoticasystemen voor Mövenpick Brussels Airport

Maak kennis met Vecolux

Maak Kennis met Ruben Vetter, Technical Sales Advisor. Hij zal ons helpen om de beste manier te vinden om de verschillende technieken in een gebouw te integreren. Vecolux is een familiebedrijf die reeds 40 jaar actief is en al heel wat ervaring heeft in hotelprojecten.

Wat is domotica en wat kan je hiermee doen?

Met domotica gaan willen we heel wat technieken gaan koppelen binnen het project. Gaande van verlichting, verwarming, koeling, ventilatie tot house keeping en aanwezigheidsdetectie. Met domotica willen we alles gaan integreren waardoor er een gemakkelijke en intuïtieve bediening kunnen tegenoverzetten voor de gebruiker. In de projectbouw kijken we om voor het management een dashboard tegenover te zetten om zo de juiste informatie te tonen aan de gepaste personen. Dit om een betere controle en een betere energie-efficiënte te bereiken.

Hoe is domotica ontstaan?

Enerzijds vanuit een design standpunt. Dit om het aantal bakjes te verminderen zoals een lichtschakelaar, ventilatiebediening, thermostaat, … Daarnaast is er ook naar energie-efficiëntie heel veel te zeggen over integraties. Energie besparen in een gebouw is heel moeilijk als er geen integratie is tussen de technieken in een gebouw. Ook het beheer is een belangrijk aspect. Enerzijds voor de gebruiker die op een heel eenvoudige manier de ruimte wil ontdekken en anderzijds de beheerder die ook controle wil, maar vanuit een andere ooghoek.

Welke referenties heeft Vecolux al op haar track record?

Vandaag voltooide hotelprojecten bij vandaag zijn Blanke top in Cadzand (94 kamers), Corner hotel in Nieuwpoort (63 kamers), Harmon hotel in Brussel, een hotel in Tienen, een hotelproject in Goes (30 kamers). Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Vandaag de dag hebben we ook nog een aantal projecten lopende. Naast hotelprojecten zijn we ook heel actief bij gewone, residentiële projectontwikkeling met bijvoorbeeld Ghelamco. Dit voor projecten met 10 appartementen tot 200 appartementen. Ook hier zijn er nog heel wat in de pipeline.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply