Skip to main content
Mövenpick Brussel AirportZaventem

Een doordachte locatie voor een hotel

Zaventem – Hotspot vlakbij de Brusselse ring

Excelsiorlaan 18, 1930 Zaventem. Dat is het exacte adres van het eerste project van Fjord RED. Een doordachte locatie voor een hotel. Zoals in eerdere berichten al naar voor is gekomen, zal het eerste project bestaan uit een premium hotel in samenwerking met Mövenpick. De strategische zichtlocatie is dan ook niet zomaar in het wilde weg gekozen. Fjord RED heeft een zeer uitgebreide marktstudie laten uitvoeren in samenwerking met het onderzoekbureau MKG over het potentieel van het project op deze locatie. Uit dit onderzoek zijn er positieve factoren naar voor gekomen. Er bestaan enkele hele grote troeven wanneer je in Zaventem van start gaat met een hotelproject.

Een doordachte locatie voor een hotel, vlakbij Brussels Airport

Langs de ene kant heb je de luchthaven Brussels Airport. Deze luchthaven bevindt zich heel centraal in Europa, waardoor deze heel veel doorstroom heeft. Zowel voor mensen die naar België, als voor mensen die een tussenstop maken. Bovendien heeft Brussels Airport maar liefst 645 vliegbewegingen per dag, 280 bestemmingen en 80 luchtvaartmaatschappijen. In 2018 heeft Brussels airport maar liefst 25,7 miljoen passagiers over de vloer gehad. (bron: Brussels Airport)

Een doordachte locatie voor een hotel

Uit deze gegevens blijkt duidelijk dat er heel wat mensen over de vloer komen in Brussels Airport. Veel van deze mensen maken dan ook gebruik van een hotel in de buurt voor, na of tussen 2 vluchten door. Daarom mag je ervan uitgaan dat een kwalitatief hotel met een goede uitbating een zeer interessant project is op deze locatie.

Economisch centrum

Naast het toeristische aspect, is er ook nog economische aspect. Zaventem is niet alleen bekend vanwege de luchthaven, maar ook voor de vele bedrijven die zich in de industrieterreinen vlakbij gevestigd hebben. Op het eerste zicht is het misschien niet meteen duidelijk hoe deze bedrijven een invloed hebben op de werking van het hotel. Het is zo dat het hotel ook zaken zal voorzien waar de bedrijven van kunnen profiteren. Zo zullen er een aantal vergaderzalen zijn waarvan bedrijven gebruik kunnen maken, er zal ook heel wat plaats zijn om auto’s parkeren en er bevindt zich een restaurant en bar op het bovenste verdiep waar iedereen gebruik mag van maken. Het hotel bevindt zich dan ook net naast The Corporate Village. The Corporate Village is een prestigieuze kantorensite waar het 7 gebouwen met kantoorruimtes heeft geïntegreerd in een prachtig park. Heel wat grote bedrijven zoals Sony en Continental bevinden zich hier.

Naast de bedrijven bevinden er zich in Brussel ook heel wat internationale instellingen. Zo bevindt het NAVO-hoofdkwartier zich vlakbij het hotel. Dit leidt tot de aanwezigheid van heel wat expats. Dit is voor het hotel een zeer interessante doelgroep aangezien deze mensen hier meestal maar voor een bepaalde tijd blijven waardoor ze geen appartement of huis zullen kopen of huren en daarom verblijven deze personen vaak in een hotelkamer of business flat.

Brussel – Hoofdstad van Europa

Er zijn heel wat redenen waarom Brussel de ideale locatie is voor het ontwikkelen van vastgoedprojecten. Laat ons de belangrijkste redenen eens op een rijtje zetten.

Brussel is de hoofdstad van België en dat brengt heel wat toerisme met zich mee. Zo waren in 2018 nog 3,7miljoen mensen die naar Brussel kwamen. Maar liefst goed voor 7 miljoen overnachtingen in de hoofdstad.

Brussel dient als thuisbasis voor de hoofdzetel van meer dan 250 multinationals en er bevinden zich ook heel wat internationale instellingen zoals de NAVO, Europese Unie, Europese Commissie,…. Dit zorgt ervoor dat er heel wat mensen uit het buitenland naar Brussel komen om hier te werken. Deze expats blijven hier meestal niet lang genoeg om zelf een huis of appartement te kopen of te huren, waardoor ze vaak in business flats en hotelkamers verblijven. Zo telde men in 2018 maar liefst 220.000 expats in Brussel.

NAVO Hoofdkwartier

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE

Leave a Reply