Skip to main content
HotelinvesteringenMövenpick

Ontdekkingen tijdens de studiereis naar Mövenpick Basel: een inspirerende voorbereiding op Mövenpick Brussels Airport

Mövenpick Basel

Om optimaal voorbereid te zijn op de langverwachte opening van het Mövenpick Brussels Airport hotel, verkende een deel van het Belgian City Hotels (BCH)-team het Mövenpick hotel in Basel. Hier werden ze hartelijk ontvangen door de General Manager, die hen een uitgebreide rondleiding gaf met als doel inzichten te verkrijgen die waardevol zouden zijn voor de nieuwe vestiging.

Waarom Mövenpick Basel?

Het Mövenpick hotel in Basel, een van de meest recent geopende vestigingen in Europa, werd niet willekeurig gekozen voor deze studiereis. Het vertoont opmerkelijke gelijkenissen met het aanstaande Mövenpick Brussels Airport hotel, zowel qua aantal kamers als afwerkingsniveau. Bovendien herbergt het een groot restaurant, wat een belangrijke troef is van beide hotels.

receptie Mövenpick Basel

Belangrijkste Inzichten uit de studiereis

Bij de evaluatie van het restaurant kwam opnieuw naar voren dat het niet praktisch is wanneer seminariezalen zich op een ander verdiep bevinden. Een leerpunt dat we eerder al bij Fjord hadden opgemerkt en daarom hebben toegepast door deze op hetzelfde niveau te plaatsen. Kleine keuken details die tijdens het bezoek werden besproken, blijken nu van groter belang dan aanvankelijk gedacht. Zo was de keuze voor een tunnelvaatwasmachine na het bezoek duidelijk, een aspect dat eerder nog open stond.

Wat betreft afwerking en kwaliteit in de kamers en het hotel, kunnen we bij Mövenpick Brussels Airport zeker concurreren. Standaarden voor afwerking en kwaliteit zijn vaak al vastgesteld in overleg met Accor.

Restaurant Mövenpick Basel

Technologische overwegingen

Bart Baeke, de werfcoördinator, vergezelde het team en benadrukte dat bepaalde technieken in het hotel in Basel als ‘overkill’ werden beschouwd. Bijvoorbeeld, het gebruik van een grote warmwaterbuffer voor 260 kamers bleek energetisch gezien allesbehalve optimaal. In het Mövenpick Brussels Airport hotel zullen we in plaats daarvan werken met warmtepompen, een efficiëntere en energiezuinigere keuze. Ook het liftensysteem werd geëvalueerd en bevestigde dat ons systeem, waarbij toegang tot verschillende verdiepingen variabel is, een betere oplossing biedt dan het systeem in Basel.

In de kamers werd een domoticasysteem waargenomen, vergelijkbaar met Mövenpick Brussels Airport. Echter, ons gebruik van sferen voor een nog meer gepersonaliseerde gastervaring onderscheidt zich duidelijk.

Kamer Mövenpick Basel

De studiereis naar Mövenpick Basel heeft niet alleen gezorgd voor waardevolle inzichten, maar ook voor een nog grotere anticipatie op de opening van Mövenpick Brussels Airport. We zijn ervan overtuigd dat de opgedane kennis en observaties de kwaliteit van ons nieuwste hotel alleen maar ten goede zullen komen.