Skip to main content
HotelinvesteringenMövenpick Brussel Airport

Fjord RED op koers voor de opening: een update van de voorbereidingen

Bij Fjord RED is men momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor de opening van het langverwachte Mövenpick Brussels Airport hotel. Bert Degryse, al vijf jaar lang de drijvende kracht als General Manager bij Mercure Oostende, staat aan het roer van de voorbereidingen voor het nieuwe hotel. Dit gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met het team van Belgian City Hotels, dat de exploitatie van het hotel zal verzorgen.

Momenteel buigt Bert zich intensief over de prijszetting voor het hotel, gebaseerd op een grondige concurrentieanalyse van verschillende spelers in de nabije omgeving. We hebben ook een interview afgenomen met Bert over alles omtrent de opstart voor Mövenpick Brussels Airport. U kan dit interview hier lezen.

 

Concurrentieanalyse en prijsbeleid voor het Mövenpick Brussels Airport Hotel

Na een diepgaande analyse van de concurrentie heeft het team een excel-bestand samengesteld met een gedetailleerd tarievenrooster. Het prijsbeleid zal gebruikmaken van ‘yielding’, waarbij doordeweekse tarieven hoger zullen liggen dan in het weekend. Dit is zo aangezien we ons richten op voornamelijk zakelijke cliënteel. We streven naar vergelijkbaarheid met hotels in hetzelfde segment uit de omgeving zoals Crown Plaza, Van der Valk, Sheraton en Marriott. Onze flexibiliteit in prijszetting, in tegenstelling tot de gebruikelijke vaste prijzen die deze concurrenten gebruiken, zal ons onderscheiden. Crown Plaza wordt beschouwd als onze voornaamste concurrent in de regio.

Naast de prijszetting wordt ook de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van het restaurant, dat een belangrijke troef zal worden voor het hotel. Ons restaurantconcept is geïnspireerd op het succesvolle Bru’sserie in Durbuy, met een focus op Vlaamse klassiekers met een moderne twist.

 

Voortgang van de bouw op de site

Op de bouwplaats zelf is men druk bezig met de verdere afwerking van de bouw. De technische installaties in de kelder zijn opgestart, met specifieke aandacht voor de installatie van de sprinklerinstallatie in deze ruimte. Op de hogere verdiepingen zijn de pleisterwerken gestart en momenteel in volle gang. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de chape, die reeds klaar is tot aan de 7e verdieping. Het pleisterwerk is al afgerond tot op de zesde verdieping.

 

 

Studiereis naar Mövenpick Basel

Op verschillende fronten wordt er intensief gewerkt aan de voorbereidingen voor de opening. Het BCH-team heeft onlangs een studiereis gemaakt naar het Mövenpick hotel in Basel om de laatste details af te stemmen. Benieuwd naar wat er tijdens deze studiereis is opgepikt? Lees er alles over in dit blogbericht.

Meer weten over Mövenpick Brussels Airport?

Neem dan een kijkje op de projectpagina

MEER INFORMATIE